palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Még az üzleti célú utazás is lehet egy vállalkozás első lépése

üzleti terv

Egy kis vállalkozást üzemeltetni alapvetően vonzónak tűnik, de számtalan kihívással jár. Az igazság az, hogy bármilyen üzletet elindítani nagyon kemény munka. Mert miközben sokan úgy gondolják, hogy az interneten nagyon könnyen meg lehet gazdagodni, alapvető üzleti szabályok itt is érvényesek.

A következőkben megmutatunk néhány online üzletet, amelyet kis tőkével és egy kis elszántsággal el lehet indítani. És az üzlet tényleg bármi lehet, a bonusowo.hu oldal példáján is látható, hogy aaakár még az online sportfogadásból is komoly üzletet lehet kiépíteni. Mert nem csak fogadásból lehet pénzt csinálni, hanem akár abból is, hogy sikeres tippeket adunk vagy bedolgozó partnerek leszünk egy sportfogadási oldalnál. Mert ma már a fogadások jelentős része online történik, az online térben, pillanatok alatt játékba lehet küldeni egy fogadási szelvényt.

De térjünk is vissza a legjobb online üzleti ötletek kérdésköréhez. Alapvetően az egész kulcs az, hogy online a világ bármely részére, bárkihez el lehet érni. Viszont ha sikeresek akarunk lenni, akkor a megfelelő ügyfeleket kell a megfelelő ajánlatokkal összekötni. De üzleti terv készítése ugyanúgy létfontosságú, nem csak csaphatunk csak úgy bele valamibe, hiszen tervezni kell, hogy ne felesleges energiát öljünk bele valamibe, amiből aztán a végén semmi profit nem lesz. Üzleti terv készítése online is megvalósulhat, hiszen csak azt kell mérlegelni, hogy mit akarunk csinálni, milyen technikai hátterünk lesz, miből lesz bevételünk, milyen kiadásaink lesznek fixen és így tovább. Ebben az üzleti könyvek vagy akár egy üzleti célú utazás is segíthet. De ennyi bevezető után jöjjön most néhány nagyszerű online üzleti ötlet!

Nagyszerű üzleti ötletek vállalkozáshoz

Természetesen minden azon múlik, hogy mennyire vagyunk kreatívak, vagy éppenséggel mivel szeretünk foglalkozni, de ha tudunk varrni, kötni vagy akár ruhákat tervezni, akkor simán indíthatunk egy saját ruházati webáruházat. De volt már precedens arra is, hogy valaki pólókra tervezett grafikákat és feliratokat, aztán ezekből csinált egy teljesen jó kis vállalkozást. Ráadásul nagyon komoly technikai támogatás sem kell ehhez, hiszen szimplán csak veszünk egy már kész webáruházat és azt konfiguráljuk a saját igényeinkre.

Valamennyire hasonló ehhez a „dropshipping” üzlet is az online térben, amikor egy már piaccal rendelkező termék forgalmazásába szállunk be. Ez nagyjából azt jelenti, hogy megvásárolunk bizonyos termékeket és azt saját magunkon keresztül értékesítjük. Minél ritkább vagy nehezebben beszerezhető az adott termék, annál nagyobb sikerre számíthatunk.

Innentől kezdve pedig nem kell marketingelnünk saját magunknak az adott terméket, nem kell raktároznunk, szimplán csak értékesítjük. A szabadúszó tevékenység is azért jó, mert bárhonnan lenne csinálni, egy tengerpartról vagy egy kávézóból is. És mi választhatjuk meg, hogy mit csinálunk, valaki grafikákat készít, valaki fordít, a lényeg, hogy bizonyos platformok összehoznak minket azokkal, akiknek a mi szolgáltatásainkra van szükségük. Ennek továbbfejlesztett változata az, amikor online kurzusokat tartunk, mert mondjuk jók vagyunk valamiben. Taníthatunk így nyelveket, korrepetálhatunk matematikából, akár táncot is oktathatunk, de segíthetünk másoknak terápiában is.

Nagyon népszerű manapság, ha valaki influenszerként, véleményvezérként indít online vállalkozást. Ez lehet egy online blog felépítése, mint a bonusowo.hu, de lehet

  • egy videós blog,
  • egy instagram oldal vagy
  • podcast.

Kevesen gondolják, de üzleti terv készítése ehhez is szükséges, legalább azért, hogy tudjuk, képesek vagyunk-e hónapokon át minőségi tartalmakat gyártani, miből lehet ebből majd pénzt csinálni és így tovább. Üzleti terv készítése online is megoldható, de még az is bőven lefedi ezt a kérdést, ha más influenszerektől tanulunk, elolvassuk mások tapasztalati beszámolóit. Vannak üzleti könyvek, amelyek szintén segítenek abban, hogy jó üzleti vállalkozást építsünk fel az interneten.

Üzleti célú utazás is sokaknak segített bevételhez jutni, hiszen ilyenkor az utazásról készített videósorozat szerzett olyan nézettséget, amely után megjelentek esetleg finanszírozók, támogatók és újabb utazásokat lehetett szervezni. Természetesen az, hogy milyen online üzletbe szállunk be, azon is múlik, mihez értünk.

üzleti terv készítése

Mert ha véletlenül fejlesztők vagyunk vagy programozók, akkor akár építhetünk saját magunk is egy weboldalt vagy applikációt, amelyet aztán el is tudunk adni aztán. Ennek a kissé manuálisabb változata az, amikor képesek vagyunk kézzel készített termékeket árusítani. Ez lehet egy furulya, lehet egy kötött ruha, lehetnek különféle sütemények, nagyjából bármi.

És az utolsó üzleti ötlet, amelyet az előbbiről át lehet kötni erre, az az, ha saját tapasztalatainkkal igyekszünk „coachként” segíteni valakinek. Segíthetünk lelki kérdésekben, segíthetünk sportban, lehetünk edzők és adhatunk üzleti vagy akár életvezetési tanácsokat is. Minden azon múlik, hogy mihez értünk, mi az, amit kifejezett lelkesedéssel tudunk csinálni.

Szakértőnk, Ivett Hoffmann rámutat, hogy, hogy a legsikeresebb online üzletek mögött egy nagyszerű ötlet mellett lelkesedés, elkötelezettség és kötődés van. Ha például szeretjük  a fotózást, akkor abból építhetünk egy fotós blogot. De számtalan olyan oldal van, ahol fényképeket lehet feltölteni és azokat el lehet adni. De vannak olyan szabadúszó munkák, amikor bizonyos jellegű fotók készítését kérik tőlünk.

Ha szeretünk bringákkal foglalkozni, akkor abban is számtalan lehetőség van. Ez igaz nagyjából mindenre, növényekre, focira, hegesztésre, akármi is legyen a hobbink. Túl specializáltnak sem szabad persze lenni, hiszen akkor nem fogunk túl sok emberhez elérni, viszont túl nagyot sem érdemes meríteni, mert akkor elveszünk a tömegben.

Összességében tehát az online üzlet indítására nagyon sok lehetőségünk van, csak az a lényeg, hogy jól találjuk ki, mit is akarunk csinálni és hogy az adott dolog mondjuk 1 év múlva is boldoggá fog minket tenni. Mert minek készítsünk egy webáruházat vagy podcastet, ha nem akarunk vele egyáltalán foglalkozni néhány hónap után?
(X)