palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mobilfilm Pályázat

mobilfilmŐrült buli volt a nyári táborban? Az idei osztálykirándulás minden eddiginél jobb volt? Táncoltatok, énekeltetek, tűzet raktatok, esetleg az osztályfőnök az asztalon ropta? És mindezt még le is filmezted a mobiloddal? Ha igen, küldd be az alkotásodat! A legjobb videó készítőjének az egész osztályát jutalmazzuk!

Mi ez?
Ha fesztiválozol a nyáron, esetleg szembetalálkozol egy sztárral, buzgó környezetvédő vagy, vagy gyakran ülsz le barátaiddal a tábortűzhöz, ne habozz, vedd elő a telefonod, és forgass; a KultúrPart és a Magyar Turizmus Zrt. közös játékán négy kategóriában (interjú, fenntarthatóság, élő hagyomány, tábor) indulhatsz, hogy elvihesd az értékes nyeremények egyikét.

A kisfilmeket a KultúrPart július 6-tól szeptember 20-ig várja – regisztrálás után már fel is töltheted remekműved, amely a Youtube-on is megtekinthető lesz.

A pályamunkákról szakmai zsűri dönt: többek között a KultúrPart kreatív vezetője Novák Péter, valamint Kalmár András rendező-operatőr.

A legtehetségesebb filmesek egy, a Magyar Turizmus Zrt. által felajánlott kétszemélyes bortúrán pihenhetik ki magukat, a T-Mobile jóvoltából gazdára talál egy iPhone 3G, valamint a díjazottak részt vehetnek a KultúrPart workshopján.
Mi több, a fenntarthatóság kategóriában nyertes filmeket bemutatják szeptember 25-én, a Fenntartható Napon!

Forgass, filmezz, nyerj!
Látogatóknak
Véleményem van egy videóról. Hogyan oszthatom meg a készítőjével?

Minden pályaműnél alul találsz egy mezőt, ahol leírhatod a gondolatodat, hozzászólhatsz. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni, azt bárki egy név beírása után szabadon megteheti. Szabad véleménynyilvánítás van (persze a nem ideillő hangvételt, tartalmat, illetve a személyiségi, felekezeti stb. jogokat sértő hozzászólásokat töröljük).
Miért éri meg regisztrálni az oldalra?

A regisztrált felhasználók a saját nevükkel szólhatnak hozzá a pályaművekhez, így elejét vehetik, hogy az ő nick-nevükkel visszaéljenek mások. Regisztrált felhasználóként a neked tetsző zenéket felveheted a Kedvenceid közé, így azokat bármikor könnyedén elérheted.
Versenyzőknek
Milyen határidők vannak?

Versenyzőként 2009. július 6-tól jelentkezhetsz, és 2009. szeptember 20-án éjfélig töltheted fel a pályaművedet.
Jelentkeztem a versenyre, és fel is töltöttem a videómat. Honnan értesülök az azt érintő eseményekről?

A feltöltött pályázatokat előzsűrizzük, és a megfelelő videók felkerülnek a Kultúrpart Youtube csatornájára.
A videód állapotát – a belépést követően – a listában nyomonkövetheted, valamint e-mail-ben is elküldjük a videódat érintő eseményeket.
Tudok hozzászólni?

Igen! Természetesen írhatsz hozzászólást a saját pályaművedhez is, és máséhoz is. Figyeld a hozzászólások alakulását, hiszen a közönség így adja tudtodra, a pályaműveddel kapcsolatos véleményét. A saját videód esetén halvány-narancs színű lesz a hozzászólásod, hogy lássa mindenki, hogy te válaszoltál. A videó feltöltésekor megadott Előadó neve fog megjelenni itt.
Tudok róla, ha valaki a kedvencei közé rakja egy videómat?

Igen, a belépést követően a Pályázataim menüpont alatt láthatod, hogy hányan jelölték a Kedvenceik közé.
Hova fordulhatok, ha kérdésem van?

A feltöltéssel, és egyéb technikai kérdesekkel kapcsolatban a filmverseny@kulturpart.hu címre írj.Pályázati feltételek – 1. Mobilfilm Fesztivál a Kultúrparton

Pályázásra jogosult
Minden 15. életévét betöltött jogi, vagy természetes személy, aki a jelen pályázati kiírásnak és feltételeknek megfelelően mobiltelefonnal készített kisfilmet készít és regisztrál a http://filmverseny.kulturpart.hu/ honlapon.

Általános ismertetés
Pályázati feladat
A versenyzők több kategóriában pályázhatnak.

 1. Interjú: Kapj el egy „sztárt” a mobiloddal!
 2. Fenntarthatóság: Fenntarthatóság=pozitív energia. Esélyegyenlőség, klímaváltozás, környezetvédelem, tudatos fogyasztás…
 3. Élő hagyomány: Jelenlévő múlt a fesztiválokon: néptánc, népzene, népi iparművészet…
 4. Tábortűz: Alkotó fiatalok közössége, önképzőkörök, fiatalok, együttlét, tábortűz, közös zenélés…

A részvétel feltételei

 • A pályázatra történő nevezés a jelen pályázati kiírás és feltételek teljes körű elfogadást jelenti.
 • A pályázat hivatalos és nyilvános oldala a http://filmverseny.kulturpart.hu. Minden résztvevő pályázó erre a honlapra küldi el a benevezni szándékozott rövidfilmjeit a honlapon történt regisztrációt követően. Az aktuális pályázat elküldése után a Kultúrpart szerkesztősége 3 munkanapon belül elérhetővé teszi a kisfilmeket. A szerkesztőség ellenőrzi a film tartalmát és konvertálja az szükséges formátumba a filmeket. Egy pályázónak regisztrálni több mobilfilm feltöltése esetén is csak egyszer, a legelső feltöltést megelőzően szükséges. A jelen kiírásban megadott honlapra feltöltő valamennyi személy saját maga felel az általa feltöltött mobilfilm tartalmáért. A PartArt Kft. (a Kultúrpart fenntartója) fenntartja magának azt a jogot, hogy minden olyan mobilfilmet, amely közerkölcsöt, vallási-, felekezeti-, etnikai hovatartozást, egyéb jogot, jogszabályt stb. sért, a pályázaton való részvételből kizárja. A feltöltött filmek egy előválogatáson esnek át. A Kultúrpart a YouTube videómegosztó oldal lejátszóját alkalmazza a verseny alatt. A pályázat kiírásának nem megfelelő filmek nem kerülnek ki az oldalra, és a versenyben sem vesznek részt.
 • A pályázatra jelentkezőknek minimum egy filmet (maximum megkötés nincs) kell beküldeniük, a kiírás szerinti négy lehetőségből szabadon választhatnak.
 • Több, egymástól különböző mobilfilm beküldése egyszeri nevezést jelent.
 • A pályázaton történő részvétel, valamint a beérkező mobilfilmek fenti honlapon történő megjelenítése díjmentes.
 • A pályázaton résztvevő alkotások hossza maximum 5 perc terjedelmű lehet. Az 5 percnél hosszabb pályázatok nem kerülnek megjelenítésre, és nem vesznek részt a versenyben sem.

Értékelés, díjazási feltételek

 • A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi, hogy beadott mobilfilmekről a szakmai zsűri értékeléseket írhat.
 • A zsűri által legjobbnak ítélt mobilfilm készítője/készítői a pályázat fődíjaira válik/válnak jogosulttá. A pályázók a regisztráció során feltüntetett adatokkal kerülnek azonosításra.

Határidők

 • A pályázat kiírásának időpontja: 2009. július 3.
 • A pályaművek feltöltésének első időpontja: 2009. július 6.
 • A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. szeptember 20. 23.59
 • Az eredményhirdetés időpontja: 2009. szeptember második hetében, a Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi-kertjében tartandó Tanévnyitó Kultúrpartin. A nyerteseket a díjátadó előtt legkésőbb 3 nappal, e-mailen és telefonon egyaránt értesítjük.

Díjak
I. díj: Bortúra 2 személyre (Magyar Turizmus Zrt.)
II. díj: iPhone 3G (T-Mobile)
III. díj: Workshop a Kultúrpart szerkesztősége jóvoltából

Információk
Pályázattal kapcsolatos információkat az alábbi elérhetőségen kaphat:
PartArt Kft. 1142 Budapest, Stubnyai utca 4.
Tel: 06-1/786-2538
e-mail: kanya.andrea@kulturpart.hu
Kapcsolattartó: Kánya Andrea

Egyéb rendelkezések
A PartArt Kft. fenntartja a jogot, hogy a jelen pályázati kiírásban foglalt feltételeket vagy magát a pályázatot módosítsa vagy megszüntesse. Bármilyen módosítás vagy megszűnés esetén törekszik a nyilvánosság tájékoztatására, de a változás okától függően előfordulhat, hogy az előzetes értesítés nem lehetséges.
A PartArt Kft. a pályázaton résztvevők személyes adatait a hatályos adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény és 1998. évi VI. törvény) megfelelően kezeli. A pályázat alapjául szolgáló adatokat a PartArt Kft. a kezelés céljának megszűnését követően megsemmisíti.
A www.kulturpart.hu domain név a PartArt Kft. üzemeltetésében működik.

Forrás: kulturpart