palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Most van időm alkotni – Több leszel, ha alkotsz – népi alkotói pályázat

A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva, alkotói pályázatot hirdet népi kézművesek számára.

Sokszor gondolunk arra, majd ha lesz időm, elkészítem vagy befejezem alkotásom. Most egy kis időre megállt az idő, lelassultak és átalakultak a mindennapjaink. Nap nap után érezhetjük a természetes igényt az új és más feladatok kipróbálására, Ilyenkor, az elcsendesedős időkben elmélyedhetünk egy-egy szakmaterület szépségeiben vagy egyszerűen csak az alkotásban, és általa kiteljesedhetünk. Jelen pályázattal ezen népművészeti alkotásoknak és az alkotás folyamatnak kívánunk teret adni és bemutatni. Ezzel a felhívással szeretnénk bemutatni az alkotót, az alkotás folyamatát és a hozzá kapcsolódó történetet is, ezáltal teljes képet kapva az elkészült alkotásról.

A pályázatot népi iparművészek, alkotók részére hirdetjük, ugyanakkor várjuk amatőr alkotók tárgyait is.

Pályázhatnak népi iparművészek, családok, hobbi kézművesek  is. Egy alkotó vagy család több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat.

Családi kategória:

Külön csoportban pályázhatnak azon alkotók, akik családon belül (legalább két családtag) tudnak közösen dolgozni egy tárgyon.

Egyéni kategóriák:

  1. csoport: 15-29 éves
  2. csoport: 30-59 éves
  3. csoport: 60-100 éves

Pályázatokat az alábbi szakmák képviselőitől várunk: fazekasság, csipkekészítés, kékfestő, viselet, népi ékszer, szőttes, nemez, faművesség, csont és szarufaragás, bútorfestés, kovácsmesterség, hímzés, bőrművesség, csuhé-, gyékény-, káka- szalma-, és vesszőfonás, mézeskalács, hímes tojás és gyermekjáték, cipő készítés

Egy alkotó vagy család több tárggyal és tárgyegyüttessel is pályázhat.

A pályázatra az online pályázati adatlap kitöltésével és az alkotásról és a munkafolyamatról készült fotókkal lehet.

Teljes pályázati kiírás

A pályázatra beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek.

A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket közzétesszük online felületeinken, és az alkotásokat bemutatjuk az intézményünk jövő évi, 20 éves fennállását ünneplő kiállításban.

A pályázat beküldési határideje: 2020. május 20.