palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MovilfestBudapest fotó- és filmpályázat 2014

movilfestBudapestA Movilfestawards a mobil eszközökkel készült filmek nemzetközi felülete. Egy filmfesztivál, amely minden eddiginél szélesebb körök számára nyújt lehetőséget mobil eszközökkel készült filmek pályázására. Annak népszerűsítésére törekszik, hogy az új generáció egyenlő lehetőségeket kapjon egy új, szabadabb filmművészeti területen, a ma egyre népszerűbb digitális kifejezési formában. A mobiltelefonok elterjedésével bárkiből lehet rendező, forgatókönyvíró vagy színész. Miami, Tenerife és Ibiza után, Budapesten most Te is nevezhetsz mobillal készült filmeddel!

 Nevezési határidő: 2014.november 1.

movilfest_film

Filmkategória

2014-ben a nemzetközi mobil-film és innovációs fesztivál olyan filmeket vagy fotókat vár nevezésre, amelyek mobil eszközök segítségével készültek. Az alkotások elbírálása során a fő szempont a kreativitás és a mobil eszköz művészi kihasználásának képessége. A kategória kiválasztása után kérjük a szabályzat alapos átolvasását.

A nevezett filmeket mobil eszköz (mobiltelefon, tablet, vagy webkamera) használatával kell rögzíteni.

A filmek nevezési határideje 2014. november 1.

A nevezés ingyenes.

A filmek hossza 1 és 8 perc között lehet.

Nem kötelező, de ajánlott a filmeket, amelyek nem angol nyelven készülnek, angol felirattal ellátni.

A filmeket szerkeszteni a felvételre használt mobil eszköz külső egységével lehet (számítógépre csatlakoztatva), olyan programokkal mint például a Final Cut, Adobe Premier és így tovább.

Külső mikrofon, széles látószögű lencse, vaku, állvány, stb. használata megengedett.

Egy személy több filmmel is nevezhet, kitöltve az egyes filmekhez tartozó regisztrációs oldalakat. Minden film független alkotásként, köztük való bármilyen folytatólagos kapcsolat nélkül kerül értékelésre.

A fesztiválra a filmeket a Fesztivál Bizottság választja ki. A bekerült filmek készítőit emailben értesítjük erről.

A filmek bemutatásra kerülnek a weboldalon feltüntetett helyi fesztiválokon, és a rendezvény honlapján. A vezetőség a honlapon és a hivatalos társasági média oldalakon keresztül ad tájékoztatást az aktuális fesztiválokról és helyszínekről. 2014-ben Budapesten, Magyarországon kerül megrendezésre

FILMFELTÖLTÉS

A filmeket elsősorban elektronikus úton lehet feltölteni.

FONTOS! A filmkészítőknek ki kell tölteniük a www.movilfestbudapest.com oldalon található regisztrációs űrlapot (Filmfeltöltés)

A Movilfestawards-nak jogában áll bármely fotóból digitális vagy nyomtatott másolatokat készíteni a fesztivál során való felhasználáshoz és különböző médiumokban való oktatási célokra.

Nem feltétel, de jobb szeretjük, ha a pályázott fotó még nem szerepelt egyéb versenyeken.

FIGYELEM: Amennyiben nem webes felületen szeretnél nevezni, küldhetsz DVD-t is (két példányban), de jusson eszedbe, ezzel nem kíméled a környezetet. A feltöltés ezzel szemben környezetkímélő. Ne feledj fényképeket készíteni a forgatásról a sajtóanyaghoz!

movilfest-photo-hu

Fotókategória

Mobiltelefonnal vagy tablettel készült fotókat várnak az idei év témájában.

Az idei év témája: Login to My City, emberek és helyszínek, ahogyan mobil eszközök által látjuk őket. Ha úgy tetszik, a világ mobil-szemmel.

Az elbírálás fő szempontja az eredetiség. A fotók utómunkálatához kizárólag mobil applikációt szabad használni, egyéb asztali szoftver használata (pl. Adobe Photoshop) nem megengedett. Bizonyos esetekben igényelhetjük az eredeti képet, hogy meggyőződhessünk róla, valóban a szabályoknak megfelelően készült.

Alkategóriák

 • Városi élet (színes)
 • Emberábrázolás (színes)
 • Városi élet (fekete-fehér)
 • Emberábrázolás (fekete-fehér)

Szabályzat

 • A nevezett fotókat mobil eszköz (mobiltelefon, tablet) használatával kell rögzíteni.
 • A nevezés ingyenes.
 • Egy személy több fotóval is nevezhet, kitöltve az egyes fotókhoz tartozó regisztrációs oldalakat. Minden fotó független alkotásként, köztük való bármilyen folytatólagos kapcsolat nélkül kerül értékelésre
 • A fesztiválra a fotókat a Fesztivál Bizottság választja ki. A bekerült fotók készítőit emailben értesítjük erről
 • A fotók a fesztivál összes idényének weboldalain megjelenhetnek. A fesztivál menedzsment tájékoztatást ad az évente rendezett fesztivál helyszíneiről. Edition 2014-ben Budapesten kerül megrendezésre

Közönségdíj
A döntőbe bekerült pályázók listája a 2014. november első hetében kerül kihirdetésre. A zsűri által kiválasztott legjobb 40 fotóra (alkategóriánként 10) a Movilfestawards Facebook-oldalán lehet majd szavazni.

Fotófeltöltés

 • A fotókat feltölteni a movilfestbudapest.com-on, a Regisztrációs űrlap kitöltése során lehet
 • Az alkotóknak ki kell tölteniük a movilfestbudapest.com-on található Regisztrációs űrlapot
 • A Movilfestawards-nak jogában áll bármely fotóból digitális vagy nyomtatott másolatokat készíteni a fesztivál során való felhasználáshoz és különböző médiumokban való oktatási célokra.
 • Nem feltétel, de jobb szeretjük, ha a pályázott fotó még nem szerepelt egyéb versenyeken.

 

Ha kérdésed van, vagy szükséged van további információkra, kérd a segítségünket:
assistant@movilfestawards.com

HQ Europe Office Movilfestawards
1077 Budapest, Wesselényi u. 2. III/1
Telefonszám +36 70 510 10 60
Skype: Movilfestawards

Weboldal: MovilfestBudapest