palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MTA Posztdoktori kutatói program 2015

mta pályázatA Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 4 12:00 órai benyújtási határidővel meghirdette az MTA Posztdoktori kutatói programot.

A program célja az MTA kutatóközpontjaiba, kutatóintézeteibe, valamint a magyarországi egyetemeken működő kutatócsoportjaiba (beleértve a Lendület kutatócsoportokat is) 24 hónapnyi határozott idejű foglalkoztatás biztosítása magyar és külföldi kutatók számára posztdoktori kutatásra a természettudományok, az élettudományok, valamint a humán-és társadalomtudományok területén.

A posztdoktori kutatás az MTA kutatóközpontjaival, kutatóintézeteivel –egyetemi kutatócsoport esetén az MTA Támogatott Kutatócsoportok Irodájával –létesített, teljes munkaidejű foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében végezhető.

Pályázhatnak, azok kutatók, akik 2010-ben vagy azt követően szereztek doktori (PhD vagy DLA), illetve azzal egyenértékű tudományos fokozatot, megfelelő kutatási tapasztalattal rendelkeznek, továbbá e pályázat keretében való foglalkoztatásuk kezdetekor nem töltik be a 35. életévüket.

A pályázati támogatás összege:

  1. havi bruttó 300.000 Ft,
  2. utazási és lakhatási támogatás, Európán belüli országból érkező és magyarországi kutatók esetében összesen legfeljebb évi 600.000 Ft, Európán kívüli országból érkező kutatók esetében összesen legfeljebb 1 200 000 Ft összegben.

Az Egyetemnek befogadnia azokat a pályázatokat kell, melyek benyújtója nem MTA-ELTE vagy Lendület kutatócsoport vezetője. A pályázat befogadásának feltétele a következő dokumentumok beküldése 2015. február 25-ig:

  • Rövid összefoglaló a kutatási tervről;
  • Az online pályázati rendszerből letölthető nyilatkozat a kutatási téma befogadásáról dékáni aláírással ellátva. A rendszerben az egyetemek számára külön nyilatkozat található;
  • Az ELTE EPER rendszeréből kinyomtatott és kari aláírásokkal ellátott (témavezető, intézetigazgató/tanszékvezető, kari gazdasági vezető, kari vezető) ELTE belső pályázati adatlap. Témavezetőként a vezető kutatót kérjük feltüntetni, a posztdoktor neve a pályázat címében szerepeljen.

A pályázat befogadásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében kérem, fokozottan szíveskedjenek figyelni a fenti határidők betartására.

A befogadó nyilatkozat aláírás után a PIK-ből elvihető, postázása a pályázó feladata.

Letölthető dokumentumok

A pályázati felhívásról további információ kérhető az MTA Titkárság Kutatóintézeti Főosztály postdoc@titkarsag.mta.hu címen, illetve a 411-6258-as telefonszámon. Az ELTE belső ügymenetével kapcsolatos további kérdésekben a PIK munkatársai nyújtanak segítséget (2864-es mellék).

A pályázat elérhetősége: MTA Posztdoktori kutatói program 2015