palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Műértékelő pályázat

Karcolat pályázatKarcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület-Műértékelő pályázat. Az Egyesület a pályázóktól már megjelent művek értékelését (kritikáját), ismertetését, elemzését várja. Az elemzés tárgya lehet a fantasy, sci-fi, horror, misztikus, krimi, történelmi, szépirodalmi, egyéb főműfajain belül született regény, kisregény, novella, elbeszélés, grafika, festmény, borítókép, képregény, karikatúra, film, egyéb alkotás.

A pályázótól elsősorban nem műelemzést, szövegboncolgatást vagy dicséretet várunk, hanem olyan értékelést, ismertetést, amely felkeltheti az olvasók, érdeklődők figyelmét a mű iránt és megfelel a kritikai szakmai szempontoknak is. Az írásból egyértelműen ki kell derülnie, hogy a pályázó miért és milyen szempontok alapján tartja jónak, vagy felejtendőnek az adott művet. Nem száraz tények, helyesírási-, nyomdai- és nyelvtani hibák felsorolását, sablonvéleményezést várunk. A pályázó az értékeléshez adja hozzá a saját stílusát, egyéniségét. Az írás lehet humoros, lehet rendhagyó, meghökkentő vagy szokatlan, e tekintetben kötöttségek nincsenek, ugyanakkor legyen egyéni és a normáknak megfelelő.

A pályázó saját elemzésének is adhat címet (nem kötelező), de az írásából egyértelműen ki kell derülnie, hogy kinek mely alkotásáról mond véleményt.

A pályázó csatolhat képet is (címlap, fotó, werk) a pályázatához (nem kötelező).


A pályázatok elbírálása

A beküldött pályázati műveket elsőként a KIMTE szerkesztői bírálják el a fent leírt szempontok alapján. A beküldési szempontoknak megfelelő és a legjobbnak ítélt írásokat megjelentetik az egyesületi honlap címoldalán előzetes szerkesztői pontszámaikkal együtt. A műveket továbbiakban a honlapon regisztrált olvasók véleményezhetik, és pontozhatják nyílt pontozási rendszerben. Egy regisztrált felhasználó csak egyszer adhatja le a szavazatát, de részt vehet az esetleg kialakult vitában.

Havonta, egy-egy szakasz végén, az első, kategóriájában a legtöbb pontszámot elért pályázó könyvjutalmat kap, és a jeligéje bekerül az Arany Kódexbe.

Év végén a szakasz győztesek kategóriájukban egy-egy kijelölt mű értékelésével mérhetik össze tudásukat.

A döntőben kategóriától független, egyszerűsített pontozással lehet majd szavazni.

Díjazás:

Az első helyezett egy éves egyesületi tagságot kap, állandó munkatársként részt vehet az Egyesület további pályázatainak kiírásában, elbírálásában, következő kiadványainak szerkesztésében, cikkei, könyvismertetői megjelenhetnek az egyesületi honlap címoldalán, és könyvjutalmat kap.

A második helyezett egy éves tagságot kap, és könyvjutalomban részesül.

A harmadik helyezett könyvjutalomban részesül.

A pályázatok beadási határideje:

  • Első szakasz: 2010. 09. 30.
  • Második szakasz: 2010. 10. 31.
  • Harmadik szakasz: 2010. 11.30.
  • Negyedik szakasz: 2010.12.22.

Eredményhirdetés: 2010. 12. 31.

Pályázati feltételek:

  1. A beküldhető pályázati művek száma nem limitált. Egy pályázó valamennyi szakaszban, valamennyi kategóriában, bármennyi írást beküldhet, de az adott szakaszban csak egy pályázatával nyerhet.
  2. A pályázó elfogadja a Részvételi szabályzatot és pályázati feltételeket.
  3. A pályázat beadásának alapfeltétele, hogy a beküldött műértékelés nyomtatott, vagy elektronikus formában még nem jelent meg.
  4. A pályázatokat a KIMTE honlapján található Pályázati űrlapon lehet beküldeni az adott szakasz határidejéig. A határidőn túl beérkezettek már a következő szakaszba kerülnek.

A pályázat beküldési menüpontját a nem regisztrált, illetve nem bejelentkezett felhasználók látják. Az űrlap kitöltésekor kérjük, hogy jeligét és valódi e-mail címet adjon meg a Pályázó. Az e-mail ne tartalmazza a polgári nevét vagy ismert nickjét. A beküldött írás terjedelme legfeljebb 4000 karakter (szóközökkel).

Az érdeklődők kérdéseiket a honlap Fórumán tehetik fel.

http://egyesulet.karcolat.hu