palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MÚLTPAPLAN – JÖVŐPÁRNA művészeti pályázat

caritartA Design Depo Kft. a cprogram keretében nyílt pályázatot hirdet alkotóművészek (18. életévét betöltött magánszemélyek) részére a  2014. évi június 15 – 25. között megrendezendő művészeti alkotótáborban való részvételre. A „MÚLTPAPLAN – JÖVŐPÁRNA” címet ef Zámbó István képzőművész közelmúltbeli kiállításának címe ihlette. A cím jól jellemzi az alkotótáborban zajló szabad művészeti tevékenységet. Olyan szürreális, konstruktív, esetleg „sciense-fictionbe” forduló képzőművészeti alkotásokat várunk, ahol a képzelet ereje nem talál határokat.

A kiíró célja

A Design Depo Kft. 2014 nyarán újonnan induló CARITART® program keretében valósítja meg művészetpártoló tevékenységét. A CARITART® program magába foglalja fiatal, kortárs hazai művészek munkáinak bemutatását kiállításokon (saját rendezésben és közreműködőként), on-line felületeken, valamint művésztáborok szervezését is. Hisszük, hogy az alkotótelepen a művészet támogatja önmagát, mivel az együtt alkotással szakmailag inspiráló környezet jön létre. A művész hozzáadja tudását a közös munkához, így alakítva a kollektív alkotás élményét, miközben megőrzi saját identitását.

A CARITART® program elsősorban olyan művészeket támogat, akik pályájuk elején tartanak, nyitottak a szakmai fejlődésre, és nyilvánvaló számukra, hogy az önmenedzselés delegálása segíti őket abban, hogy alkotó munkájukra tudjanak fókuszálni.

A CARITART® program művésztelepe a Heves megyei Mátraderecskén található, bérelt ingatlanban.  Mátraderecske egy alig 2000 lelket számláló, 600 éves palóc falu. A helyi értékek és motívumkincs megismertetésével lehetőséget nyújtunk azok későbbi alkalmazásához, így is őrizve a palóc kultúra fennmaradását. Célunk egy olyan gondolkodásmód átadása is, amellyel a művészek látóköre szélesedik, és az értékőrző környezet hatása adaptálódik a jelenkor alkotásaiban.

A támogatás tartalma: A támogatás térítésmentes férőhely biztosítása a 2014. június 15-25. között Mátraderecskén megrendezendő CARITART® alkotótáborban, kiállítási lehetőséget biztosít a díjazottaknak, valamint tárgyjutalmakat ad.

A pályázaton elnyerhető díjak

  1. Egy fő – különdíj esetén kettő – részvételt nyer a benyújtott pályázati anyag alapján a mátraderecskei CARITART® Alkotótáborba, az eszközök, anyagok ingyenes használatával, teljes ellátással. Emellett kiállítási lehetőséget kap a CARITART® program és az „A” csoport által szervezett kiállításokon.
  2. Egy fő kiállítási lehetőséget nyer (a pályaművével) a CARITART® program és az „A” csoport által szervezett kiállításon.
  3. ef Zámbó István Happy Dead Band Metastabil CD lemez és egyedi művészpóló (ARTriko™).
  4. Különdíj (odaítélése a zsűri döntése)

ef Zámbó István

 A szakmai zsűri tagjai:

  • ef Zámbó István, Munkácsy díjas képzőművész,
  • Verebélyi Diána, Gubis Mihály díjas képzőművész, a CARITART® program művészeti vezetője,
  • Városi Gabriella, képzőművész,
  • Sziráki Lili, fotográfus, a CARITART® program kreatív igazgatója.

A pályázatra személyenként benyújtható 1 db festmény vagy grafika, fotó, szobor, kisplasztika, kisfilm a „MÚLTPAPLAN – JÖVŐPÁRNA” gondolat égisze alatt. Pályázatok beadása az alábbiak figyelembe vételével lehetséges:

 Festmény, grafika, fotó, szobor, kisplasztika

A fotót vagy a műről készült fotókat (minimum 300 dpi felbontásban, jpg vagy pdf formátum), valamint a kitöltött jelentkezési lapot várjuk e-mailben az info@caritart.hu címre, tárgyban a „MÚLTPAPLAN – JÖVŐPÁRNA” pályázat cím feltüntetésével. A mellékelt fotók egyértelmű elnevezése fontos, cél az adatlappal történő könnyű beazonosíthatóság. (NÉV_CÍM_FESTMÉNY/SZOBOR…….)

Kisfilm:

A filmet minimum 1920×1080 pixel, 25 fps, sztereó hang, 25-30 másodperc hosszúságban, valamint a kitöltött jelentkezési lapote-mailben várjuk az info@caritart.hu címre. A tárgyban a „MÚLTPAPLAN – JÖVŐPÁRNA” pályázat címet kérjük feltüntetni. A filmet mammutmail-ben (http://www.mammutmail.com/) várjuk. Formátum: avi, mov, wmv (NÉV_CÍM_KISFILM)

A pályázat beküldési határideje: 2014. május 30. 24 óra

A döntés: A szakmai zsűri június első hetében kiválasztja a nyertes pályaműveket, alkotóikat e-mailben és telefonon értesíti az eredményről. Döntését a caritart.hu honlapon közzéteszi.