palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Munkám visszavár

noraNevezd be munkáltatódat a GYES-ről, GYED-ről és GYET-ről visszatérő szülőként „Visszafogadó munkahely díj”-ra!„ Mi lenne, ha a szülés után ott folytathatnám a munkát, ahol abbahagytam?” – kérdezi Nóra a JÓL-LÉT Alapítvány filmjének várandós főszereplője, aki szülés utáni munkavállalási lehetőségeit mérlegeli.

Ismerős az élethelyzet? Ha Veled is megtörtént, hogy GYES, GYED, GYET után visszafogadtak korábbi munkahelyedre, vagy zökkenőmentesen tudtál beilleszkedni egy új szervezetben, akkor ezt írd meg. Történeteddel már be is nevezted munkaadódat a „Visszafogadó munkahely díj”-ra.

Pályázatunk célja, hogy bemutassuk azokat a munkahelyeket, amelyekről hitelesen megállapítható, hogy fontos számukra a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérő munkavállalók újbóli foglalkoztatása. Lehetőséget biztosít a már jól bevált kollégája(i) számára, hogy a gyermekvállalást követően is náluk folytathassa(ák) pályafutásá(-uka)t, vagy nyitottak kisgyermekes munkavállalók felvételére. Tapasztalataikkal más vállalatokat is társadalmi felelősségvállalásra ösztönöznek, segíthetnek számukra abban, hogy hátat fordítva az előítéleteknek segítsék az anyák munkába való visszatérését.

Amennyiben munkahelyed atipikus foglalkoztatási formában való munkavégzés lehetőségének biztosításával segítette beilleszkedésedet, azt feltétlenül írd bele a történetedbe, hiszen így példát találhatunk olyan vállalatokra, cégekre is, amelyeknél a részmunkaidő, rugalmas- vagy távmunka, vagy akár job-sharing megoldás kitűnően működik a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérő munkavállalók számára.

A munkáltatókra beérkező nevezések értékelési szempontjai között figyelembe vesszük az adott munkáltatóra leadott szavazatok számát, az intézkedések minőségét – a munkáltató lehetőségeinek figyelembe vételével. A díjak odaítélése során a munkáltatók valós lehetőségeiből indulunk ki, ennek megfelelően a munkavállalóval együttműködő, az esetlegesen fellépő nehézségeket is sikeresen kezelő, pozitív hozzáállásával példát mutató és ténylegesen működő, jó gyakorlatokat megvalósító, a GYES-ről, GYED-ről GYET-ről visszatérő munkavállalóit megbecsülő munkáltatókat díjazzuk.

Ezért kérjük a pályázókat, ismertessék a fellépő nehézségeket, mutassák be a megoldáshoz szükséges erőfeszítéseket, hiszen ezek is tanulságosak más munkáltatók számára is.

A pályázat eredményeként két kategóriában osztunk díjat:

  • Legnépszerűbb visszafogadó munkahely díj
    Az a munkahely kapja meg a címet, amelyről a legtöbb visszatérő szülő (anya és apa) írta meg pozitív történetét.
  • Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely díj
    Ezt a címet az a munkahely kapja, amelynél – méretből vagy tevékenységből adódóan – kevés esetleg egyetlen visszafoglalkoztatott anya tud pályázni, mégis a történetből kiderül, hogy a munkaadó mindent megtett annak érdekében, hogy visszatérő munkavállaló számára megfelelő feltételeket és lehetőségeket tudjon biztosítani.

A díj egyben egy presztízsértékű megbecsülés, amely az álláshirdetésekben, a munkáltatói kommunikációban megjeleníthető érték, vonzóbbá teheti a munkáltatói márkát.

Az országos NÓRA-HÁLÓZAT helyszínein is díjazunk, ezért kiemelten várjuk Miskolc, Eger, Debrecen, Berettyóújfalu, Pécs, Szeged, Balatonalmádi és Veszprém, Székesfehérvár, Gödöllő és Szombathely vonzáskörzetéből nevezéseket.

A díjazottakat 2015. január 10-ig kiértesítjük.

Az ünnepélyes díjátadásra 2015. januárjában kerül sor.

A nevezést a munkavállalók adhatják be online nevezési lapon.

2014. december 18-ig, amely az alábbi linken elérhető: Munkám visszavár nevezési lap 2014

További információ kérhető az info@jol-let.com email címen.