palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Művészeti és Emberi Jogi Rövidfilmverseny Diákoknak 2015

emerjogiA this human world évente megrendezésre kerülő emberi jogi filmfesztiválnak 2015. december első hetében Bécs neves mozijai adnak otthont, mint a Gartenbaukino, a Schikaneder és a Topkino. A this human world csapata rendezi a 2015-ös művészeti és emberi jogi rövidfilmversenyt, amely nyitva áll minden 10 és 20 éves kor közötti középiskolás diák számára. Bármilyen típusú iskola részt vehet a versenyen. Az idei verseny fő témája elsődlegesen a HŐSÖKRE irányul.


2015-ben a verseny a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR), valamint az Osztrák Szövetségi Oktatási és Nőügyi Minisztérium (BMBF – média-oktatási osztály) támogatásával kerül megrendezésre. A 2015-ös verseny nemzetközileg és az osztrák, szlovák, szlovén és magyar helyi oktatási intézményekben is meghirdetésre kerül.

A verseny célja, hogy az emberi jogokkal kapcsolatos témákat közelebb hozza a fiatalokhoz, és lehetőséget biztosítson, hogy a művészeteken keresztül bíráló észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban, valamint hogy elkészült műveiket a nagyérdemű közönség előtt is bemutassák a filmfesztiválon.

Pályázók köre: A versenyre pályázhat minden 10 és 20 éves kor közötti fiatal.

A művek elkészítésének és benyújtásának feltételei
A résztvevők szabadon választhatnak a kétdimenziós művek elkészítésének technikái és anyagai között. A művészeti munkák nem lehetnek nagyobbak 80cm x 80cm-nél.
Elsőként a művészeti alkotásokat fényképként kell online benyújtani, megadva az eredeti darab méretét és leírását. Amennyiben a benyújtott művet kiválasztják a legjobbak közé, akkor a résztvevőt felkérik, hogy küldje el az eredetit a zsűrinek.
A filmműfajok tekintetében nincs korlátozás. Minden műfajban lehet filmeket nevezni: játékfilm, dokumentumfilm, animációs film, kísérleti film vagy megfilmesített fénykép-történet.

A rövidfilmek maximum hossza: 3 perc

A film formátuma: 16:9 képarány

A filmek elkészíthetőek bármilyen az iskola által biztosított és/vagy a diákok rendelkezésére álló eszközzel. Bármilyen digitális eszköz, a videokamera típusok összes kategóriája használható, beleértve a mobil telefonok kameráit is.
A rövidfilmeket postán keresztül DVD-n kell elküldeni a „this human world” részére (az 5.2. pontban szereplő címre) vagy (a schulfilmprojekt@thishumanworld.com email címre) egy olyan linket kell küldeni, ahonnan letölthető a film. Mindkét opció esetén egy kísérő e-mailt (a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címre) is el kell juttatni a szervezőkhöz, amely tartalmazza a film elkészítésében résztvevő diákok nevét és számát, valamint további információt a filmről.
A kétdimenziós művek nem lehetnek nagyobbak a 80cm x 80cm-nél. Elsőként a művészeti alkotásokat fényképként kell online benyújtani, megadva az eredeti darab méretét és egy magyarázó szöveget. Amennyiben a benyújtott művet kiválasztják a legjobbak közé, akkor a résztvevőt felkérik, hogy küldje el az eredeti művet postán a this human word irodájába.

Letölthető dokumentum

emberjogi pályázati kiírás

Nevezni az iskolákban felelős projektvezetőknek a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül lehet 2015. május 30-ig. Egy osztály több alkotást is benyújtat, ugyanakkor minden pályázati munka külön regisztrációt igényel.

A regisztrációnak tartalmaznia kell:
Az iskola nevét és címét,
az iskolai kapcsolattartó személy nevét és elérhetőségét (tanár), valamint
a film elkészítésében résztvevő diákok korát és számát.

Pályázatok beérkezésének határideje: A pályázatokat 2015. október 10-ig kell benyújtani.

Elérhetőség

http://www.thishumanworld.com (menüpont: this human world-Competition).
További kérdés esetén kérjük, keresse Lisa Wegenstein-t, aki a this human worldniskolai projekt és a this human world filmfesztivál csapat tagja:
this human world
Schleifmühlgasse 8/14 1040 Vienna
E-mail: schulfilmprojekt@thishumanworld.com Tel.: +43/1/5855888