palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Föld, tűz, víz, levegő Alkotói pályázat

vandorkiallitasVándorkiállítás Föld, tűz, víz, levegő címmel. Alkotói pályázat és múzeumpedagógiai projekt.  A pályázat célja, hogy létrejöjjön egy tematikus kiállítás a Tárt Kapu Galériában, majd a későbbiekben megvalósuljon egy budapesti és vidéki óvodákba utazó kiállítás Föld, tűz, víz, levegő címmel.

A vándorkiállítást kiegészíti majd egy múzeumpedagógiai segédanyag nyomtatott vagy online formában a Kolibri Kiadó gondozásában. Kezdeményezésünk alapvető célja az, hogy olyan gyerekekhez is eljuthassanak a kortárs művészeti alkotások, akik galériákba vagy múzeumokba csak nagyon ritkán vagy szinte soha sem juthatnak el.

A pályázat és múzeumpedagógiai projekt megvalósítását a T-Art Alapítvány és a Tárt Kapu Galéria segíti.

Online jelentkezési határidő:  2015. május 5., kedd

Online jelentkezés e-mailcíme:  vandorkiallitas2015@gmail.com

Pályázati döntés:  beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2015. május 12-ig. Kérjük, hogy a nyertes pályamunkákat 2015. május 18-ig juttassák el a Tárt Kapu Galériába (1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 2.) A vidéki művészekkel külön egyeztetünk. A Tárt Kapu Galériában rendezésre kerülő kiállításon kb. 50 alkotás vehet részt. Az első vándorkiállításon kb. 15 alkotás szerepelhet. A pályázókat e-mailben értesítjük a döntésekről.

A szakmai zsűri tagjai: Balázs Kata, Szegedy-Maszák Zsuzsanna, Zombori Mónika, Don Tamás, Tenk Dóra, Tóth Eszter, Tóth Anna

A nyertes pályamunkák kiállítása a Tárt Kapu Galériában: 2015. május 26 – június 12.

Pályázó művészek:

 • 40 éves kor alatti művészek.
 • Olyan művészek is jelentkezhetnek, akiknek a diplomája folyamatban van.

A pályamunkáról:

Fontos, hogy a pályázók figyelembe vegyék az alábbi szempontokat, amelyek a szakmai zsűri döntését is meghatározzák.

 • A kiállítás tematikája Föld, tűz, víz, levegő, vagyis a négy elem. Nem kérjük, hogy ragaszkodjanak mind a négy elemhez. Nyugodtan gondolkozhatnak szabadon egy, kettő, három vagy négy elemben is.
 • Méret: Kb. A3 (297 × 420 cm) – A2 (420 × 594 cm). Az A2-es méretnél 10-20 cm-rel nagyobb képek még elfogadhatóak. Azonban kérjük, hogy ezektől a méretektől ne térjenek el nagyobb mértékben, mivel két fontos szempontot figyelembe kell vennünk: a jól láthatóság egy csoport számára, ill. a szállíthatóság. Kérjük, hogy a szobrok vagy installációk esetében is vegyék figyelembe a fenti méreteket.
 • Súly: maximum 5 kg.
 • Sérülékenység: Kérjük, hogy ne sérülékeny vagy törékeny megoldásokban gondolkodjanak!
 • Installálható forma képkerettel vagy anélkül.

Múzeumpedagógia szempontok, amelyek a vándorkiállításra kerülő műveket határozzák meg.

 • Korosztálynak megfelelő alkotás a Föld, tűz, víz, levegő témájában.
 • Játéklehetőségek: mennyire lehet az alkotáshoz kézbe vehető tárgyakat, anyagokat, hangokat, ízeket és illatokat kötni. Nem szükséges, hogy mindegyik teljesüljön, de előnyt jelenthet, ha legalább egy-két asszociációs vagy kirakós játék szóba jöhet.

A pályázati anyag:     Kérjük, hogy az alábbiakat a megadott határidőig (2015. május 5.) küldjék el!

 • Minimum 1500 x 1000 képfelbontás a pályamunkáról.
 • Letölthető jelentkezési lap, amely tartalmazza a következőket:
 1. A pályázó elérhetőségeit (e-mail cím, telefonszám).
 2. A mű címét.
 3. 500 karakteres leírás a pályamunkáról, ami a pedagógia anyagot segítheti.
 4. Technikai leírás a pályamunkáról (méret, technika, anyaghasználat).
 5. Önéletrajz.

A dokumentum letölthető itt: www.vandorkiallitas.wordpress.com

 

Nyilatkozat:

A nyertes pályázók alkotásuk leadásakor nyilatkoznak arról, hogy oktatási céllal készült anyagok részeként alkotásuk térítésmentesen reprodukálható lesz. Mivel a vándorkiállítás óvodákba fog utazni a művészeknek nyilatkozniuk kell arról, hogy kár, esetleg lopás esetén sem lépnek fel jogi követelésekkel. A legtöbb óvoda napközben zárva van, ezért lopásra minimális esélyt látunk. Biztosak vagyunk abban, hogy a fogadó intézmények figyelni fognak az alkotásokra, azonban felelősségvállalásra nem kötelezhetjük őket, mivel

ez esetben valószínűleg nem élnének a kiállítás lehetőségével. Kérjük, hogy pályázatuk beadásakor ezt mindenképpen vegyék figyelembe!

További információ: www.vandorkiallitas.wordpress.com