palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Művészeti nevelés az iskolában és az iskolán túl

tempus pályázatokKonferenciát rendez a Tempus Közalapítvány.  A konferencia célja, hogy konkrét példákon keresztül bemutassa, hogyan járul hozzá az Egész életen át tartó tanulás program – pontosabban az általa támogatott számos projekt – a művészeti nevelés fejlesztéséhez az oktatás minden szintjén. Hogyan jelenik meg a művészi készségek fejlesztése az oktatásban? Miért fontos az alkotás öröme? Hogyan segítenek minket a művészetek a mindennapi életünkben, a társadalomban való eligazodásban? Mi a művészeti oktatás szerepe a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban? Milyen együttműködési lehetőségek vannak a különböző művészeti területek között? Hogyan fonódhatnak össze a művészeti tárgyak a többi tantárggyal? Hogyan taníthatunk még érdekesebben?


A rendezvényen változatos témájú Comenius, Leonardo, Erasmus és Grundtvig projektek mutatkoznak be, gyakorlati válaszokkal szolgálva a fenti kérdésekre.

A rendezvényhez kapcsolódik a Nemzeti Együttműködési Kultúráért Nívódíjak átadása, mellyel a legkiválóbb, legszínvonalasabb projektek munkáját ismerjük el az oktatás minden szintjén a közoktatástól a szakképzésen és felsőoktatáson át a felnőttoktatásig.

Időpont: 2010. április 29., 9.00-16.30
Helyszín:
Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43-45.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
A rendezvényről további információkat IDE kattintva talál.