palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Művészeti pályázat segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

A PÁLYÁZAT HÁTTERE
A Moravcsik Alapítvány a rehabilitációs és reintegrációs munkája során jó eredménnyel alkalmazza a művészet- és kreatív terápiát. A művészetterápia és a művészeti alkotó tevékenység komoly segítséget jelent a mentális betegségek leküzdésében és a betegségből való felépülés folyamatában.
A Budapest Art Brut Galéria éppen azért született meg, hogy az outsider, art brut művészek és művészetterápiás műhelyek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Küldetése, hogy programjaival hozzájáruljon a mentális betegségekkel élő személyeket érintő társadalmi szemlélet és előítélet kedvező irányú változásához, valamint a kulturális és művészeti életben való esélyegyenlőség megteremtéséhez.
Tapasztalataink szerint a segítő szakmákban dolgozó szakemberek, kollégáink közül is sokan végeznek művészeti alkotó tevékenységet. Ezzel a pályázattal kívánunk számukra bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Olyan alkotó,

 • aki elmúlt 18 éves,
 • nem végzett képző- és iparművészeti felsőfokú tanulmányokat sem itthon, sem külföldön, és jelenleg sem hallgatója semmi ilyen tárgyú intézménynek,
 • hivatásszerűen nem foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel,
 • hivatásszerűen az egészségügyi és/vagy szociális ellátórendszerben dolgozik (orvos, pszichológus, ápoló, szociális munkás, gondozó, mentálhigénikus stb.).

PÁLYÁZAT PARAMÉTEREI

Pályázat témája: szabadon választott.
Olyan alkotásokat várunk, amik a pályázatra vagy az elmúlt 2 évben készültek.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

 • Képzőművészet:
  • Grafikai alkotások
  • Festészeti alkotások
  • Szobor, kisplasztika, dombormű
 • Fotóművészet
  • Digitális művészet

Műalkotások száma:

Minden pályázó maximum három egyedi képet vagy sorozatot küldhet be. A sorozat egy műnek számít, legfeljebb három képből állhat, ami a szakmai válogatás során megbontható.

Letölthető dokumentumok

Nevezési díj: 3.000.- Ft

DÍJAZÁS
A legjobbnak ítélt pályázati alkotások csoportos kiállítási lehetőséget kapnak a Budapest Art Brut Galériában. A szervezők célja, hogy közösséget építsenek, illetve bemutatkozási és publicitási lehetőséget biztosítsanak az alkotóknak

Pályázatok beküldés határideje MEGHOSSZABBÍTVA: 2017. június 30-ig.