palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Múzeumi vezetői ismeretek című akkreditált szakmai továbbképzés

okm pályázatokA Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2009. szeptember 21. – november 27. között szervezi meg a „Múzeumi vezetői ismeretek” című 120 órás akkreditált szakmai továbbképzését.

A képzés célja: A jelenlegi múzeumi vezetők, illetve leendő intézményi vezetők, felső-, közép- és részlegvezetők számára korszerű, elméletileg megalapozott, gyakorlatorientált vezetés- és szervezéselméleti, vezetéspszichológiai, tervezési, irányítási, gazdaságtani, jogi stb. szakismeretek átadása, bővítése, illetve vezetői képességek fejlesztése.

A képzés célcsoportja: országos és megyei múzeumok, illetve nagyobb szakmúzeumok középvezetői, kisebb múzeumok vezetői, leendő múzeumi vezetők

A képzés ideje: 2009. szeptember 21. – november 27.

A képzési napok megoszlása:
2009. szeptember 21-25.
2009. október 26-30.
2009. november 23-27.

A képzés helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

A képzésen résztvevők száma:
maximum 10 fő

A képzés tematikája: megtekinthető a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/kurzus.php?IDKU=4 weboldalon.

A képzés költségei:
A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között minden képzési hét első és utolsó képzési napján mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” pályázati támogatásból biztosítja.
A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.

A képzésre jelentkezés feltétele:
felsőfokú végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
A jelentkezési lap és az „Előzetes tudásszint-felmérő” dokumentum letölthetőek a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu weboldalról. Az előbbi két dokumentumot egy szakmai önéletrajzzal és publikációs jegyzékkel a következő e-mail címre kell eljuttatni, és postán elküldeni legkésőbb 2009. szeptember 4-ig.

E-mail cím:
bokrosa@sznm.hu (Bokros Anita, oktatásszervező)

Postai cím:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Képzési Központ
2001 Szentendre Pf. 63.

A jelentkezőknek 2009. szeptember 9-ig küldünk értesítést arról, hogy idei kurzusunkba fel tudjuk-e őket venni. A képzést legközelebb 2010 őszén fogjuk meghirdetni.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Bokros Anita oktatásszervezőnél lehet a bokrosa@sznm.hu e-mail címen vagy a 26/502-597 telefonszámon.

Forrás: OKM