palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szakmai továbbképzés-„Érted?! – Értem!?”-Hogyan fogadjuk fogyatékos embertársainkat múzeumainkban? című 30 órás akkreditált szakmai továbbképzés múzeumi szakemberek részére

okm pályázatokA Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2009. október 5-8. között szervezi meg az „”Érted?! – Értem!?” – Hogyan fogadjuk fogyatékos embertársainkat múzeumainkban?” című harmincórás akkreditált szakmai továbbképzését.

A képzés célja: A múzeumi szakemberek felkészítése a fogyatékkal élő embertársaink múzeumi fogadására, az elfogadó társadalmi attitűd kialakítására. A fogyatékkal élők igényeinek, elvárásainak, a speciális oktatástechnikai eszközöknek és módszertani sajátosságoknak megismertetése.

A képzés célcsoportja: Múzeumi szakalkalmazottak (szakmuzeológus, közművelődési szakember, közönségszolgálati szakember), múzeumvezetők

A képzés ideje: 2009. október 5-8. (hétfőtől csütörtökig)

A képzés helyszíne:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

A képzésen résztvevők száma: maximum 10 fő

A képzés tematikája:
megtekinthető a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/kurzus.php?IDKU=5 weboldalon.

A képzés költségei:
A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között az első és utolsó képzési napon mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése – Központi módszertani fejlesztés” pályázati támogatásból biztosítja.

A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.

A képzésre jelentkezés feltétele: felsőfokú végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A jelentkezési lap és az „Előzetes tudásszint-felmérő” dokumentum letölthetőek a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu weboldalról. Az előbbi két dokumentumot egy szakmai önéletrajzzal és publikációs jegyzékkel a következő e-mail címre kell eljuttatni, és postán elküldeni legkésőbb 2009. szeptember 4-ig.

E-mail cím: bokrosa@sznm.hu (Bokros Anita, oktatásszervező)

Postai cím:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Képzési Központ
2001 Szentendre Pf. 63.

A jelentkezőknek 2009. szeptember 11-ig küldünk értesítést arról, hogy idei kurzusunkba fel tudjuk-e őket venni. A képzést legközelebb 2010 októberében fogjuk meghirdetni.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Bokros Anita oktatásszervezőnél lehet a bokrosa@sznm.hu e-mail címen vagy a 26/502-597 telefonszámon.

Forrás: OKM