palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázata

Saleh Mirjam (8 éves) alkotása – Forrás: muzsikalazerdo.hu

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő és a zene, a művészet erejével, a klasszikus és a népzene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő, a természet védelme, valamint a helyi közösségek építése. Olyan táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat és meséket várnak, amelyeket az erdő, a természet, a táj, élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirált.

A rendezvénysorozatra látogatók új impulzusokat meríthetnek természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez. Az elmúlt évben az erdő, a természet teret adott a szabadidő eltöltésének, a sportnak, a családi sétáknak. A koronavírus járvány felhívta a figyelmet arra, hogy az ember a természet része, az erdő biztonságos feltöltődést nyújt. Az Alapítvány motiválni szeretné a pályázat résztvevőit a normális keretek között zajló élet elindítására, és úgy gondolják, ehhez a művészet, az irodalom és az erdő sok lehetőséget kínál.

A pályázatra felnőttek és gyermekek is nevezhetnek.A felnőttektől olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyekben megjelenik az erdő, a természet, a táj szépsége, illetve olyan alkotók munkáit is várják, akik már részt vettek a rendezvényen és megírják az élményeiket, benyomásaikat.

A gyermekektől pedig meséket várnak, melynek témáját a „Muzsikál az erdő” szellemiségé inspirál, és amelyhez támpontot ad 3 rajz a korábbi „Muzsikál az erdő” Gyermekrajzpályázat alkotásai közül.

Egy pályázó egy pályamunkával jelentkezhet, a határidő 2021. május 14.

A műveket szakmai zsűri bírálja el, az eredményt pedig várhatóan 2021. június 18-án teszik közre a muzsikalazerdo.hu-n, ahol további információ található a pályázatról.

A díjazottak wellness hétvégét, tárgyjutalmakat, könyvcsomagokat nyerhetnek, alkotásaik elhangzanak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, megjelennek a Muzsikál az Erdő honlapján és közösségi oldalon, a Magyar Naplóban, valamint a Magyar Írószövetség irodalmi folyóiratában.