palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Muzsikál az erdő irodalmi pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” 2017 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

  1. felnőttek: Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.
  2. gyermekek: 8 -18 éves korig.A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál azerdő” szellemiségéből merítsenek.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com.

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, amely tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2017. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

  • A zsűri elnöke: Győrffy Ákos
  • A zsűri tagjai: Alföldyné Dobozi Eszter, Vasvári Csaba, Matúz Viktória
  • Védnök: Jókai Anna

Díjazás: wellnes hétvégék, értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett mű előadásra kerül a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2017. június 30-án. www.muzsikalazerdo.hu-n.

Információ: Vasvári Csaba, Matúz Viktória
muzsikalazerdopalyazat@gmail.com