palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Muzsikál az erdő – Képzőművészeti pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a„Muzsikál az erdő” 2017. évi rendezvénysorozatának keretein belül.

Várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

„Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

„Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan – kiállításra kész – képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben – a művészet eszközeivel kifejezve – tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.

A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott.

  • Festmények, akvarellek, grafikák, mérete max. 50×70 cm.
  • Szobrászok, iparművészek, keramikusok: 35x35x70 cm méreten belüli alkotás.
  • Divattervezők: a tervezett öltözékek tervrajza, fotója, vagymaga a kész alkotás.

A művek beadási határideje: 2017. május 1 – 2017. június 1. között.

A nevezés díjmentes

Beadási cím:
3064 Szurdokpüspöki, Béke utca 6.
(személyesen, telefonon előre egyeztetve: H-P 8.00-15 óra között)
kontakt: Döményi Judit 06-70-228-45-42

Zsűri:Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Józsa Judit művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Díjazás: A legjobb pályaműveket kiállítjuk a 14. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat egyik helyszínén, wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

A kiállításra javasolt alkotások listáját, valamint a kiállítás pontos helyszínét, időpontját közzé tesszük honlapunkon, várhatóan 2017. június 30-án.

Letölthető dokumentumok

Pályázati lap

Bővebben: http://www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni: Matúz Viktória muzsikal.matuzviktoria@gmail.com, vagy +36-30-366-09-66