palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Muzsikál az erdő – fotópályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány fotópályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozata 2017. évi eseményeihez kapcsolódóan.

Az idei évben már három helyszínen kerül megrendezésre a rendezvény: Kecskemét vonzásában, a Mátrában és a Körösök völgyében. A 14. évi rendezvényre ismét várjuk minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós pályázatát, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A rendezvényünk szellemisége és céljai: A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való együttélés fontosságából, e harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik. „Hosszútávon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el.Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – a társadalmat, a gazdaságot, a környezetet és a kultúrát-művészetet – összehangoljuk.”

A „Muzsikál az erdő”rendezvénysorozat fő célja, hogy az embereket egy fenntartható, környezettudatos életforma irányába fordítsa az erdő, a zene és a művészetek erejével. Kiemelt cél: a klasszikus zene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése. Szeretnénk, ha az eseményekre látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Milyen fotókat várunk a pályázatra: Olyan fotókkal lehet pályázni, amiken a fenti szellemiség gondolatai érzései jelennek meg, akár a művészetek felől, akár a természet felől megközelítve. Az alkotások témája ezen feltételek mellett szabadon választható.

A pályázati feltételek, a fotók formátuma:

  • Egy alkotó maximum 6 fotóval pályázhat.
  • A képek készítési idejére vonatkozóan nincs időbeni megkötés.
  • A pályázatra kizárólag digitális fotókat fogadunk, analóg technikával készült képekkel nem lehet pályázni.
  • A képrögzítő eszköz tekintetében nincsen megkötés.
  • A digitális fotók felbontásánál a hosszabb oldalnak legalább 3000 pixelnek kell lennie, a képformátum kizárólag JPG lehet.
  • Idén külön pályázati kategóriát indítunk a mobil telefonnal készített képeknek. Itt is azonban minőségi képeket várunk. (A mobilos kategóriába való nevezés esetén az EXIF adatokból egyértelműen kiolvashatónak kell lenni a készülék típusának!)

A képek beküldése mellett a pályázat érvényességének feltétele, hogy a pályázó a letölthető, vagy a megadott email címen bekérhető pályázati adatlapot kitöltse, eredetiben aláírja, majd beszkennelve, vagy befotózva csatolja PDF, vagy JPG formátumban. Az adatlap tartalmazza a fotós nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonos elérhetőségét és a fotók sorszámozott felsorolását kép címekkel és fájl nevekkel. A pályázónak kötelessége nyilatkozni, hogy a fotók saját alkotásai és annak teljes körű felhasználási jogával rendelkezik. A pályázat benyújtásával az alkotó elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket a Muzsikál az Erdő Alapítvány rendezvényein és kiadványaiban, valamint digitális formában a honlapján és a közösségi médiában – a fotós nevének megjelölésével – az Alapítvány jogszerűen felhasználhatja, azért az Alapítvány pénzbeli megváltásra nem kötelezhető.

Letölthető dokumentum

Pályázati lap és jogi nyilatkozat

A fotók és a pályázati adatlap beküldése:

A fotókat kizárólag a pályázat email címére megküldve fogadunk, egyéb módon, adathordozón, postán, stb. nem tudunk pályázati anyagot fogadni.

Email: muzsikalazerdo.fotopalyazat@gmail.com

Az alkotó a pályázati kiírás alapján köteles a beküldött fotók file nevét a következők szerint megadni: az alkotó neve (alulvonás) a kép sorszáma (alulvonás) a kép címe. Példaként Kiss János fotós harmadik fotója, Erdei nyugalom címmel a következő fájlnevet kapja: KissJános_03_Erdeinyugalom.jpg

Amennyiben az alkotó a beküldött pályázati anyagánál bármely formai követelménynek nem felel meg, úgy a pályázat kiíró egy esetben emailben értesíti a hiányosságról, melyet korrigálhat. Amennyiben a felszólítástól számított max. 10 napon belül (de a pályázati határidőt betartva) nem javítja ki a pályázati anyagát, úgy a kiíró külön értesítés nélkül jogosult az érintett fotója, vagy a teljes nevezése elutasítására.

A pályázati határidőn belül a pályázó jogosult a kereten belül további fotókat beküldeni és már megküldött képet másikra cserélni. Ebben az esetben a pályázati adatlapot is cserélni szükséges.

A nevezés díjtalan.

A fotók beküldési határideje: 2017. június 1. – éjfél

A fotópályázat zsűrizése: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezettek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat nyernek.

Díjkiosztás: Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján: www.muzsikalazerdo.hu

Az érvényes pályázattal rendelkező alkotók emailben is értesítést kapnak a rendezvényről, a díjazásról és a kiállításokról.

A fotók bemutatása: A zsűri által kiválasztott, legjobb alkotásokat bemutatjuk a 14.„Muzsikál az erdő” -Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő”az ország más régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. A díjazásban részesült alkotásokból az idei rendezvénysorozaton is kiállítást rendezünk. Az alkotásokat az Alapítvány saját költségen dolgoztatja ki 20×30 cm-es méretben, mely nyomatok utána az Alapítvány tulajdonában maradnak, és későbbi rendezvényeik helyszínein is kiállításra kerülhetnek.

Jelentkezés és információ: Kalácsi René – muzsikalazerdo.fotopalyazat@gmail.com

Információ a rendezvényről: Matúz Viktória – muzsikal.matuzviktoria@gmail.com +36 (30) 366-09-66