palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Muzsikál az erdő – Gyermekrajz pályázat

A Muzsikál az Erdő Alapítvány gyermekrajz pályázatot hirdet a„Muzsikál az erdő” 2017. évi rendezvény sorozatának keretein belül.

Várjuk minden alkotó kedvű gyermek pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

Kedves Gyerekek! Engedjétek szabadon a fantáziátokat! Rajzoljatok, fessetek, mutassátok meg, hogy Ti hogyan látjátok az erdőt, ezt a varázslatos helyet. A „Muzsikál az erdő” rendezvényekkel szeretnénk, ha minél többen felfigyelnétek arra, hogy mekkora érték az erdő, a tiszta környezet. Minden napon gondolunk Rátok, kedves gyerekek, és várunk kézműves foglalkozásokkal, bábszínházzal, gyerekeknek szóló koncertekkel, odakint az erdőben. Sőt idén még gyermeknapi programokkal is készülünk! Gyertek el a szüleitekkel, a nagyszüleitekkel a „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Bízunk benne, hogy jól fogjátok magatokat érezni!

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, zene – művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, gyermekprogramokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

„Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

„Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

A rajzok technikája szabadon választott.

A4-es méretű pályaműveket várunk.

A pályázat érvényességének feltétele: minden pályázó a rajz hátoldalára írja rá a nevét, életkorát, elérhetőségét (postacímét és a szülei email címét) és a mű címét.

A pályaműveket postai úton várjuk.

Pályaműveket nem küldünk vissza.

Pályázhatnak:

  • óvodások
  • alsó tagozatos iskolások

A pályázatok beadási határideje: 2017. április 1 – 2017. május 10. között.

Beadási cím: 3200 Gyöngyös, Gólya utca 28.

Zsűri:Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Telegdi Ágnes író.

Díjazás:

  • A zsűri által kiválasztott alkotásokat kiállítjuk a „Muzsikál az erdő” helyszínein.
  • Telegdi Ágnes könyvei, „Muzsikál az erdő”-s ajándéktárgyak, rajzeszközök.
  • Az ünnepélyes eredményhirdetést Telegdi Ágnes tartja.
  • A legjobb alkotásokat beküldő alsó tagozatos osztály részt vehet a Kiskunsági Nemzeti Park területén egy erdei iskolai élményprogramon.

Fődíj: a legjobb alkotás készítője a családjával tölthet egy hétvégét egy mátrai vendégházban.

Az eredményhirdetés a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényünkön, május 28-án, Lakitelek – Tőserdőn.

A kiállításra szánt alkotások listáját május 24-én közzé tesszük honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni: Matúz Viktória muzsikal.matuzviktoria@gmail.com, vagy +36-30-366-09-66