palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

myMangoo – film-, és műsorkészítési pályázat

A verseny, amin mindenki nyer! – myMangoo film-, és műsorkészítő pályázat. A myMangoo célja a pályázat elindításával, hogy a profi vagy amatőr film-, és műsorkészítők megmérettessék magukat egy olyan platformon, ahol a zsűri szerepét a nézők töltik be. A magas pénzdíjjal a myMangoo a legtehetségesebb magyar alkotókat kívánja támogatni, hogy további filmeket, műsorokat készíthessenek.

A verseny pályázati időszaka: 2013. július 11. – szeptember 30.

A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.

A myMangoo célja a pályázat elindításával, hogy a profi vagy amatőr film-, és műsorkészítők megmérettessék magukat egy olyan platformon, ahol a zsűri szerepét a nézők töltik be. A magas pénzdíjjal a myMangoo a legtehetségesebb magyar alkotókat kívánja támogatni, hogy további filmeket, műsorokat készíthessenek. A myMangoo új alternatívát kínál a filmkészítésben jártas magyar szakembereknek és tehetségeknek, hogy alkotásaikért a jövőben is anyagi elismerésben részesüljenek. A pályázat célja továbbá, hogy a nézők igényes és érdekes tartalmak közül válogathassanak az újonnan indult platformon.

 

Mi a myMangoo?

A myMangoo egy olyan újonnan indult online televíziós platform, amelyre profi vagy amatőr alkotó egyaránt ingyenesen feltöltheti filmjét vagy műsorát. A készítő meghatározza, hogy mekkora összegért nézhetik meg az alkotását, a néző pedig eldöntheti, hogy fizet érte vagy az egyedülálló nézőtámogató rendszer keretében reklámot néz, amivel ingyenes kreditre tesz szert. A myMangoo-n a hirdető egy pozitív, a szórakozást támogató szereplőként jelenik meg, hiszen megtekintett reklámjaiért a célcsoport tagjai ingyenesen több órányi anyagot nézhetnek az oldalra feltöltött műsorokból.

A pályázati kiírás online verziója itt érhető el: http://www.mymangoo.com/contest/

Nevezési feltételek

Pályaművet 5 kategóriábananimáció, humor, dokumentumfilm, játékfilm, hobbi*lehet feltölteni. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a feltöltött tartalom a feltöltő tulajdonát képezze, és a verseny ideje alatt ne legyen elérhető semmilyen más felületen/médiumban. A versenybe nem csak frissen elkészült filmmel vagy műsorral lehet nevezni. A feltöltött filmre és műsorra nincs időkorlát, bármilyen hosszúságú alkotás indulhat a versenyben. Minden pályázónak egységesen 1,2 amerikai dollár/óra értéket kell meghatározni tartalmának megnézési díjára. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a versenyzők egyenlő esélyekkel induljanak, mert így az alkotások megnézéséről nem az értük fizetendő díj nagysága dönt. Másrészt a pályázók a verseny ideje alatt is megkapják a myMangoo díjtáblázatában meghatározott juttatásukat a tartalmaik megtekintése után, függetlenül a verseny kimenetelétől.

A pályázók előtt nyitva áll a lehetőség, hogy az esélyüket növelendő a feltöltött alkotásukat promótálják közösségi felületeken, vagy bármely más módon.

A pályázatra bárki jelentkezhet, aki 18. életévét betöltötte. A pályázaton való részvételhez a myMangoo oldalán ’STÚDIÓ’-ként kell regisztrálni. A regisztrációval a versenyző elfogadja és kijelenti, hogy megfelel az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak.

Egy stúdió több filmet is feltölthet, viszont az egy stúdióhoz tartozó filmek nézettségi adatai nem adódnak össze. A versenyben a filmek, műsorok önállóan szerepelnek.

Általános szerződési feltételek

http://www.mymangoo.com/terms-and-conditions

Nyeremények:

Összdíjazás: 5,5 millió forint

Fődíj: 3 millió forint

Az abszolút győztes, akinek összesítve a legtöbb percet néztek meg a filmjéből, műsorából, 3 millió forint pénznyereményben részesül.

Az egyes kategóriák legnézettebb alkotásáért pedig 500 000 forintot vehet át a készítő.

Zsűri: A zsűrit a nézők alkotják. Akinek összesítve a legtöbb percet néztek meg az alkotásából az nyer.

Határidők:

 • Feltöltési időszak2013. július 11. – 2013. szeptember 30.
 • Verseny időszak*: feltöltéstől számítva – 2013. december 31.
 • Eredményhirdetés: 2014. január 15.

A nyertes alkotásokat és a pályázó nevét vagy stúdiót a myMangoo weboldalán, Facebook oldalán is közzé tesszük. Az eredményről a nyertesek e-mailben is kapnak értesítést.

Film-, vagy műsor formátuma:

Támogatott videofájlok: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, VP6, VP5, H.263, WMV, MJPEG (ajánlott codec: H.264)

Támogatott audio fájlok: AAC (128KBPS), WMA, MP2, WAV, ADPCM (ajánlott codec: MP3 (160 kbps))

 • Fájl méret: a maximum támogatott fájl méret 3 GB feltöltés előtt. A maximális hatékonyság érdekében minden 512 MB-nál nagyobb fájlt File Transfer Protocol (FTP) használatával érdemes feltölteni. Általánosságban, minél kisebb a file méret, annál gyorsabb a folyamat.
 • Frame rate: az ajánlott frame rate 24 (23.98), 25, 30 (29.97) fps, azaz kép másodpercenként. Minden ennél nagyobb érték beállítása gyenge felhasználói minőséget eredményez a felhasználó számítógépének nagy CPU felhasználása miatt.
 • Bitráta: az ajánlott bitráta 1,5 mbps a HD minőséghez. A maximum bitráta 3 mbps.
 • Képernyő arány: a szolgáltató mind a 16:9 mind a 4:3 képernyő arányt támogatja. A lejátszás során a feltöltött videó fájl az eredeti képernyő arány szerint kerül lejátszásra.
 • Frame méret: az eredeti fájlt abban a frame méretben érdemes encode-olni, amilyen képernyő arányban kívánják sugározni (pl.: 1024×576 a 16:9 képernyőre, vagy 1024×768 a 4:3 képernyőre). Minden olyan videó, aminek teljes képernyőre is alkalmasnak kell lennie, minimum 1024 szélesség javasolt.
 • Pixel: a feltöltendő videó fájlnak isomorphic (négyzet) pixellel kell encode-olva lennie. Anamorphic (téglalap) pixeles fájlok torzulni fognak lejátszáskor.
 • Keyframe: a szolgáltató azt javasolja, hogy a keyframe minden 6 másodpercre legyen beállítva. Azonban a legtöbb esetben be lehet „automata”-ra állítani az encode-oló szoftvert.

Szabályzat

A feltöltött alkotásoknak témájukban összhangban kell lenniük a meghirdetett pályázati kategóriák valamelyikével. A pályázó pályaművének feltöltésével beleegyezik adatainak (stúdiónév, név, település) nyilvánosságra hozatalával. A versenymunka elkészítési díja az alkotót terheli.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a nyertes filmet-,vagy műsort kizárólag a nézők választják ki azáltal, hogy összesítve a legtöbb percet nézik meg egy adott műsorból vagy filmből.

A pályázat kiírója személyiségi és szerzői jogi kérdésekben sem jogi, sem semmilyen egyéb felelősséget nem vállal.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás igénybevétele során a mindenkor hatályos nemzetközi és európai uniós normáknak megfelelő, azzal nem ellentétes; így a jogrendbe nem ütköző magatartást köteles tanúsítani. A felhasználó köteles tartózkodni a tiltott magatartásoktól.

A szervező azon pályázók felé, akik nem lettek nyertesek, azokkal szemben semmilyen felelősséggel nem tartozik.

A myMangoo fenntartja a jogot, hogy az olyan pályaműveket kizárja a versenyből, amelyek nem felelnek meg a meghirdetett feltételekben foglaltaknak.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy kizárja a versenyből azt a pályázatot és stúdiót, amelyről nyilvánvalóvá válik, hogy:

 • a szerzői jogokkal nem a pályázaton induló magánszemély vagy stúdió rendelkezik
 • bűncselekmény kitervelésére, előkészítésére, megszervezésére, vagy végrehajtására bújt fel, illetve válthat ki ilyen hatást
 • élet, testi épség, egészségre ártalmas, vagy azt veszélyeztető hatást fejthet ki; nem reklámozhat, népszerűsíthet a fenti ártalommal járó dolgot, anyagot, eljárást, cselekményt stb.

A pályázók tudomásul veszik, hogy a myMangoo a pénznyeremény után annak adó, járulék stb. terheit nem fizeti meg. A feltüntetett összegek tehát e tekintetben bruttó összegek. A nyertes pályázók kötelesek a rájuk vonatkozó adózási szabályoknak megfelelően az illetékes adhatóság előtt bevallani ezen jövedelmüket, illetve a pénznyeremény összegéből megfizetni az adót, járulékot. A myMangoo kizár minden felelősséget azon esetleges károk, és fizetési kötelezettségek körében, amelyek abból fakadnak, ha a nyertes pályázó a rá vonatkozó adózási és egyéb közteherviselési jogszabályoknak nem, vagy nem megfelelően tesz eleget.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy a versenyt lemondja, ha arra kényszerítő okok jelentkeznek. A pályázat kiírása és a rendelkezések a film-, és műsorkészítési verseny bejelentésétől lépnek érvénybe. A pályázó a pályázat beadásával elfogadja a kiírás feltételeit, a végeredmény ellen fellebbezésének helye nincs.

További információ a pályázattal kapcsolatban: palyazat@mymangoo.com


* hobbi kategóriába bármilyen szabadidős tevékenység beletartozik a bélyeggyűjtéstől a gördeszkázásig

* A nézők megtekintett percei a feltöltéstől számítva 2013. december 31-ig számítanak a verseny eredményébe.