palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

National Geographic Kids Nemzetközi Fotópályázat 2009

Kapd elő a fényképezőgéped, és fotózz! Minket minden érdekel, ami csak illik pályázatunk valamelyik kategóriájába (portré, állatábrázolás, táj, humor). A kategóriagyőztes fotók a NEMZETKÖZI FORDULÓBA JUTNAK TOVÁBB, ahol a más országokban megjelenő National Geographic Kids magazinok nyertes képei szerepelnek.

A négy kategória nyertesei közül kerül ki majd a győztes fotó, amelynek alkotója kétszemélyes washingtoni utazást nyer.

A fényképeket 2009. SZEPTEMBER 30-ig várjuk a NATIONAL GEOGRAPHIC KIDS, 1554 BP., PF. 73 címre.

A borítékra írd rá: FOTÓPÁLYÁZAT

A képeket októberben zsűrizzük. Mielőtt pályáznál, olvasd el tájékoztatónkat a lap alján.

KATEGÓRIÁK:
PORTRÉ, ÁLLATÁBRÁZOLÁS, TÁJ, HUMOR

NYEREMÉNYEK

Első díj: Könyvutalvány 15000 forint értékben +National Geographic könyv

Második díj: Könyvutalvány 10000 forint értékben +National Geographic könyv

Harmadik díj:
Könyvutalvány 6000 forint értékben +National Geographic könyv

FŐDÍJ:
KÉTSZEMÉLYES WASHINGTONI UTAZÁS!

Pályázati feltételek
A pályázaton nem vehetnek részt azok, akik 2009. november 2. előtt betöltötték 14. évüket, valamint a National Geographic Society és a Sanoma Budapest Zrt. dolgozóinak közeli hozzátartozói.

A résztvevők kategóriánként csak egy képet küldhetnek be.

A pályázatra fekete-fehér vagy színes, legfeljebb 20×25 centiméteres papírképeket várunk. Valamennyi kép hátán szerepelnie kell a pályázó nevének és címének, a kép címének, illetve a gondviselő aláírásának.

A részvételhez a pályázónak meg kell adnia a) nevét, b) címét, c) életkorát, d) telefonszámát, e) e-mail címét, f) a kép címét, g) a szülő vagy a gondviselő aláírását, mellyel igazolja, hogy a pályázó a gondviselő tudtával és beleegyezésével indul a versenyen.

Digitális felvételek esetén nem megengedett a képelemek kiretusálása, illetve hozzáadása, a kép egyes elemeinek önálló, markáns színkorrekciója, illetve digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

Megengedett a kép megvágása, a zavaró elemek levágása (amennyiben nem érint a kép 20%-nál nagyobb területet), a kép orientációjának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása, a színes kép fekete-fehérré alakítása.

Csak korábban nem közzétett, három évnél nem régebbi képeket fogadunk el. A kép negatívját, digitális fénykép esetén az eredeti, nagyfelbontású file-t a nyertes pályázók nyomdai minőségben a National Geographic Kids rendelkezésére bocsátják.

Adott esetben a pályázónak rendelkeznie kell a képen látható modell hozzájárulásával, amellyel a modell beleegyezését adja a fotó publikálásához. A beküldött anyagért felelősséget nem vállalunk, a képeket nem küldjük vissza. A felvételeket szakértőkből álló zsűri bírálja el.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen használják, illetve kiállításon bemutassák.

Minden kategória első helyezettje automatikusan részt vesz a nemzetközi fordulón, melynek eredményeit 2010 januárjában tesszük közzé. A nemzetközi verseny fődíja: egy kétszemélyes washingtoni utazás.

Forrás: http://www.ngkids.hu/index.php?act=kids&id=13755