palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Őszi fények fotópályázat-a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. pályázata

Budapesti Temetkezési Intézet Zrt pályázataAz ősz, az elcsendesedő természet sajátos fényei, az elmúlás a témája annak a fotópályázatnak, amelyet a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által működtetett Kegyeleti Múzeum ír ki a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva. Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett pályázat célja, hogy a fiatalok fedezzék fel az őszi táj szépségét, esetleg a hozzájuk legközelebb eső sírkertek őszi hangulatát, tegyenek sétákat a szépen gondozott, parkosított emlékhelyeken. Ugyanakkor a pályázaton való részvételnek nem feltétele a temetők megörökítése, bármilyen természetben készült fotó elfogadható.


A legjobb alkotásokból a pályázat kiírója kiállítást rendez a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programjaihoz kapcsolódva, a Művészetek találkozása programpont keretében.

Pályázati feltételek
: Az Őszi fények című fotópályázatra felső tagozatos (7–8. osztály) és középiskolás (9–12. osztály) diákok jelentkezését várják.

Pályaműként csak olyan alkotás küldhető be, amely más pályázaton még nem vett részt. Kérjük, hogy a fényképek hátulján jól olvashatóan tüntessék fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postacímét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő vagy felkészítő pedagógus telefonszámát), osztályát, születési adatait (év, hónap, nap), az iskola nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét.

A sorozat egy képnek számít, de minimum 3, maximum 5 képből kell állnia.

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.

Formai és technikai követelmények: Legföljebb 3 darab papíralapú, fekete-fehér vagy színes pályázati anyagot lehet beküldeni, amelyeket minimum 21×29,5 cm-es méretben (A4) kell elkészíteni. Hagyományos, ezüstalapú fényképek és digitális fotók, nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között. A fotókat nem szükséges keretezni, kasírozni, kartonra ragasztani.

A képeket DVD-n vagy CD-n is be kell küldeni. Elfogadott formátum: JPEG (a tömörítés ne legyen Adobe PhotoShop jpeg 8-nál nagyobb mértékű!), 6 megapixel minimális felbontással.

A pályázat benyújtásának módja
: Kérjük, hogy a küldeményeket gondosan – kemény kartonlapok közé – csomagolva és ha lehet, ajánlott levélben postázzák a jelentkezők.

A pályázat postázásával a pályázó (vagy törvényes képviselője) hozzájárul ahhoz, hogy a pályaművet a Kegyeleti Múzeum kiállításon mutassa be.

A beküldött műveket nem küldjük vissza.

A pályaművek 2010. január 31-ig átvehetők a Kegyeleti Múzeumban (Fiumei úti Sírkert, 1086 Budapest, Fiumei út 16.).

A pályázat beadási határideje

A pályázatok postára adási határideje: 2009. október 31. éjfél.
A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.

A kiállítás megnyitásának tervezett időpontja:
2009. november 14. 18.30 óra (A Múzeumok Őszi Éjszakája keretében)

A kiállítás helyszíne:
Kegyeleti Múzeum, Fiumei úti Sírkert (1086 Budapest, Fiumei út 16.)

Nyeremények

1. díj: 20 000 forintos ajándékutalvány 2. díj: 10 000 forintos ajándékutalvány 3. díj: 5 000 forintos ajándékutalvány

A nyeremények átadásának módja: A nyertes pályázók nyereményeiket a kiállítás megnyitóján vehetik át. A vidéki pályázók és egy kísérő útiköltségét a pályázat kiírója fedezi.

További információk
: A pályázattal kapcsolatban a kiíró nevében részletes felvilágosítást nyújt Gulyás Erika a 06-30-565-7684 telefonszámon vagy a gulyas.erika@issues.hu e-mail címen.

Forrás: http://fotopalyazat.info/