palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ne égess! rajz- és irodalmi pályázat

Ne égess! A Katasztrófavédelem Központi Múzeumának kilencedik rajz-és irodalmi pályázati felhívása általános iskolás tanulók számára.


Pályázók köre: 

Rajzpályázat

  • A felső tagozatos diákok elképzeléseit várják, arról, hogy milyennek gondolják a gyerekek a jövő tűzoltását, tűzoltóját. Nevezhetnek bármilyen, a jövőt ábrázoló – tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos – ötleteikkel, vagy elképzelt, jövőbeni katasztrófához (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és  annak elhárításához kapcsolódó művekkel is. (ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.)
  • Az alsó tagozatosoktól  bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várják.

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltás 2050-ben” címmel várnak alkotásokat, írásokat. Írják meg, hogy elképzelésük szerint milyen módon, milyen eszközökkel lehet majd tüzet oltani, és vajon milyenek lesznek a jövő tűzoltói. Az írások szólhatnak a bekövetkező természeti katasztrófákról is. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek / vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb. /

A pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével – postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy e-mailben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is adjanak meg!

A múzeum elérhetősége:  

1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve  kok.muzeum@katved.gov.hu

A beküldési határidő: 2016. január 29. / péntek /

A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.

Bővebb információ:  06-1 261-35-86

A teljes pályázati kiírás: Ne égess!