palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ne maradj le!–Kutatók Éjszakája 2010!

kutatok-éjszakája 2010Ne maradj le! – Kutatók Éjszakája 2010! Mától lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája programjaira! Gyere, és játssz tudósosat egy éjszakára! Szeptember 24-ig épp már csak két hét van hátra, de aki időben regisztrál, semmiről nem marad le, és olyan dolgokba nyerhet bepillantást, melyekbe eddig még soha!

Szeptember 24-én országszerte vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi, szenvedélyesen tehetséges diákokat, fiatalokat és felnőtteket a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata. A Kutatók Éjszakája immáron ötödik éve méltán népszerű fesztivál, hiszen ez korántsem az unalmas, fűrészpor-ízű előadások estéje! Az izgalmas és meghökkentő programok a kutatókat, a tudományos módszereket és eredményeket az előképzettséggel nem rendelkezők számára is érthető és élvezhető formában, interaktívan, szórakoztatóan módon mutatják be.

Idén egy különleges vetélkedőre is sor kerül! A Legyen Ön is tudós! játék 4 párhuzamos helyszínen zajlik majd: Debrecen, Gödöllő, Győr és Miskolc legjobbjai mérik össze erejüket a Kutatók Éjszakáján, élő online kapcsolásban az egyes egyetemek honlapjain! A bekerüléshez nem kell mást tenni, mint kitölteni a Kutatók Éjszakája honlapján található tesztet! Ha gyorsan, helyesen válaszolsz és van kedved hozzá, lehetséges, hogy éppen Te leszel a vendége a négy egyetem valamelyikének a 2010. szeptember 24. péntek esti élő kvízműsorban a Kutatók Éjszakáján! Az on-line teszt 2010. szeptember 20. 24.00 óráig tölthető ki.

Kvantummechanika. Viszkozitás. Szupravezetés. Populációdinamika. Funkcionális nanorészecskék. Fourier analízis. Biogén aminok. Hogy mindez lehet szórakoztató? A Kutatók Éjszakáján egészen biztosan! Ballonszondák, hadirobotok, tudományos blogtalálkozó, élményközpontú matematika, sci-fi ihlette tudomány, és még rengeteg más! A BME-n például ismét kinyílik a Nukleáris Technikai Intézet Oktatólaborja, s közelről láthatunk egy mini atomreaktort! A központi helyszín a Millenáris, ahol talán a legizgalmasabb a Ritmika-Aritmetika műhely, a dobolás ritmikájának elméleti síkon való értelmezése egy óriási közös dobolás során!

Hogy hova kell előzetesen regisztrálni, és hogy mi az, ami a legjobban érdekel, megtudhatod a www.kutatokejszakaja.hu oldalon! Keress minket a facebookon is!http://www.facebook.com/kutatokejszakaja

Kutatók Éjszakája 2010

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló, egész napos fesztivál-jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthetően. A Kutatók Éjszakáján bárki bepillantást nyerhet a kutatók titokzatosnak tűnő munkájába egy tudományos, ám mégis könnyed éjszakán, ahol minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot: vetélkedőket, kísérleteket, kiállításokat és tudományos-szórakoztató programokat. A felsőoktatási és kutatóintézetek által bemutatott érdekes, interaktív programok mellett olyan eseményekkel is találkozhatunk, ahol a kutatások gyakorlati hasznosítása kerül előtérbe, illetve az a kutató, aki üzletemberként és tudományos szakemberként egyaránt megállja a helyét. Az eseménysorozatot partnereivel karöltve immár ötödször rendezi meg a Tempus Közalapítvány, és idén a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány is társszervezője az eseménynek. Idén 28 intézmény programjaira több mint negyvenezer látogatót várnak a szervezők 23 városban.

Mottó: „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.” (Einstein)
www.kutatokejszakaja.hu

A Tempus Közalapítvány és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány 2010-es partnerei: a Bajai Bemutató Csillagvizsgáló, a berettyóújfalui Bihari Múzeum, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Collegium Budapest Egyesület, a Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Főiskola, az Ericcson Magyarország Kft., az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézete, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pannon.Elemző Iroda Kft., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a százhalombattai „Matrica” Múzeum és Régészeti Park, a Semmelweis Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, és a Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány, a Közlekedéstudományi Intézet, és az Országos Idegtudományi Intézet.