palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Négy évszak Somogyországban fotópályázat

A Somogy Megyei Önkormányzat  fotópályázatot hirdet Somogy megye valamennyi lakosa számára „Négy évszak Somogyországban” címmel.

A fotópályázat célja: Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése minimum 5 darab egyedi, korábban nem publikált fotóban a négy évszakra vonatkozóan oly módon, ahogy azt / azokat a somogyi polgárok látják.

A Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi gondolatok mentén kívánja a téma képi megfogalmazására inspirálni a résztvevőket:

 • érzelmek, hangulatok, személyes kötődés megfogalmazása a téma kapcsán
 • évszaki, napszaki jellemzők bemutatása a képeken
 • szabadon megválasztott színvilág

Képfile technikai feltételei:

 • File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve
 • Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel
 • Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)
 • A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni. A képekről, melyek kiállításra kiválasztásra kerülnek külön értesítés után nagyfelbontású változatot szükséges rendelkezésre bocsátani.
 • A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
 • A pályázó adatait nevezéskor a regisztrációs lapon, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek rendelkezésre bocsátásakor adják meg.

Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek előhívandók, és a kiválasztottak kiállításra kerülnek, az ehhez való térítésmentes hozzájárulási nyilatkozat megadása kötelező.

A Somogy Megyei Önkormányzat kifejezetten olyan pályamunkákat vár, amelyek a 2018. évi Megyehét ünnepi fotókiállításán bemutatásra alkalmasak. A művek ilyen jellegű térítésmentes felhasználásához a pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul, melyről a pályamű nyertessége esetén hozzájáruló nyilatkozatot szükséges aláírni.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a fotopalyazat.somogy@gmail.com e-mail címen, drive-ban megosztva, illetve CD / DVD-re írva pályázati regisztráció után személyesen vagy postai úton, de legkorábban 2017. szeptember 18-tól nyújthatók be.

A pályázati regisztráció a www.som-onkorm.hu oldalról letölthető fotópályázati regisztrációs lap fotopalyazat.somogy@gmail.com e-mail címre történő megküldésével illetve postai úton történik. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

 Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó kizárólag az egyedi fotó esetében minimum 5 különálló fotót adhat be.

Letölthető dokumentum

A pályázat végső beküldési határideje: 2017. október 31. 16 óra

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli:

A zsűri döntése alapján az első helyezett 100 000 Ft, a második 75 000 Ft, míg a harmadik 50 000 Ft értékű fotóutalványt nyer, illetve az arra érdemes pályaművet/pályaműveket a 2018. évi Megyehét ünnepi kiállítására választja ki.

Emellett a Somogy Megyei Önkormányzat facebook oldalán (https://www.facebook.com/Somogy-Megyei-%C3%96nkorm%C3%A1nyzat-231754952831/) lehetőséget biztosít közönségszavazásra is. A 2017. november 10-től november 30-ig közzétett pályamunkák közül a megosztásokkal együttesen legtöbb lájkot szerző fotó kapja a közönségdíjat.

Pályázati naptár:

 • Pályázat meghirdetése: 2016. december 01.
 • Regisztráció: 2016. december 01-től folyamatos
 • Fotózás: 2014. január 1. – 2017. október 31. között készült fotókkal lehet pályázni
 • Beadás: 2017. szeptember 18. 14 órától – 2017. október 31. 16 óráig
 • A zsűrizés időpontja: 2017. november 24.
 • A pályázók értesítése: 2017. december 20.

Ünnepélyes kiállítások megnyitója: 2018. január 09. (külön értesítés szerint a helyszín megadásával)

Pályázati anyag leadása:

A pályázati anyagot a fotopalyazat.somogy@gmail.com e-mail címre, drive-ban megosztva, illetve CD/DVD adathordozón személyesen vagy postán kell beadni úgy, hogy az legkésőbb 2017. október 31-én 16 óráig megérkezzen a Somogy Megyei Önkormányzathoz. A pályaműveket személyes átadás esetében zárt borítékban kell beadni a 7400 Fő utca 10. I. emelet Elnökség címen. Postai úton történő beadás esetén ajánlott küldeményben kell megküldeni. A borítékra mindkét esetben rá kell írni:

Címzés: Somogy Megyei Önkormányzat, Fotópályázat, 7400 Kaposvár, Fő utca 10., Elnökség

Feladó / Pályázó: neve, lakcíme
Tárgy: SMÖ fotópályázat 2016-2017

A nyertes képeket a www.som-onkorm.hu portálon és a Somogy Megyei Önkormányzat facebook oldalán közzétesszük, valamint kiállításra kerülnek a Vármegyeházán.