palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Negyedik Országos FotoMarathon

Immáron negyedik alkalommal indul a most már országos FotoMarathon. A FotoMarathon egy speciális fotóverseny, ahol a rajt időpontjában megadott témákat kell a résztvevőknek határidőn belül lefotózniuk.

Helyszín: Allee Bevásárlóközpont Váli utcai bejárata előtti park (Budapest, XI. ker., Október huszonharmadika utca 8-10.)
Időpont: 2011. szeptember 17. szombat (indulási regisztráció 8:00-tól, rajt 10:00-kor)

A FotoMarathon egy speciális fotóverseny, ahol a rajt időpontjában megadott témákat kell a résztvevőknek határidőn belül lefotózniuk.

A versennyel a cél kettős: egyrészt lakókörnyezetünk rejtett szépségeinek, a benne élő emberek mindennapjainak felfedezése, különleges pillanatainak megörökítése, másrészt egy egész napos kellemes időtöltés sétálgatással, fotózással, majd az elkészített képek versenyével. Az eddigi tapasztalatok alapján a FotoMarathonon alkalmanként kb. 400-600 lelkes amatőr és professzionális fotós vesz részt.

A feladat
A versenyzőknek a helyszínen a rajtnál készhez kapott vagy vidékieknek, külföldieknek az interneten a rajt pillanatában közzétett témákat kell adott sorrendben, adott határidőn belül saját digitális fényképezőgépükkel lefotózniuk.
Idén 24 téma és 12 óra (délelőtt és este 10 között) áll rendelkezésre a kihívás teljesítésére, majd a képeket vagy a budapesti helyszínen este 11-ig, vagy másnap délelőtt 10-ig az interneten keresztül a FotoMarathon honlapjára feltöltve lehet beküldeni.
A fotókat a témalista szerint meghatározott sorrendben kell elkészíteni és egy témáról csak egy felvétel készülhet. A témák csupán címeket takarnak, az viszont már egyedi kreativitás kérdése, hogy ezt ki, hol és hogyan örökíti meg.

A versenyre 3 korcsoportban lehet nevezni: gyermek (6-14 év), ifjúsági (15-24 év) és felnőtt (25 évtől) korosztályban.
A gyermek kategóriában 12 témát kell 8 óra alatt a versenyzőknek lefotózniuk.

Zsűrizés
Az elkészült pályaműveket egy több tagú zsűri értékeli a futamot követő hetekben. A zsűri profi és amatőr fotósokból, vizuális művészekből és a szponzorok képviselőiből áll.

Díjak és kiállítás

Az egyes kategóriák győztesei értékes ajándékokat nyerhetnek, többek közt Nikon ajándékcsomagokat, az Olympus kamerát, és még sok minden mást, melyet a www.fotomarathon.hu oldalon nézhetnek meg a pályázók. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2011. okbóberében kerül sor. Ekkortól egy hónapig lesz látható a legjobb alkotásokból készült fotókiállítás a központi rendezvénynek helyet adó Allee Bevásárlóközpontban.

Bővebb információ és jelentkezés: http://www.fotomarathon.hu/