palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nekem az EU…” – plakátpályázat

„Nekem az EU…” címmel indít plakátpályázatot a Transparency International Magyarország, a legnagyobb korrupcióellenes szervezet. A legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek.

A plakátokból kiállítást tartunk az „Átláccó Fesztivál” keretében az A38 Hajón. A díjkiosztóra 2017. december 8-án, a Korrupcióellenes Világnapon kerül sor. A nyertes alkotást zsűri választja ki, emellett a legjobb művek közönségszavazáson is részt vesznek a 24.hu közreműködésével.

Zsűri:
René van Hell, Hollandia budapesti nagykövete
Gróf Ferenc, képzőművész
Kenczler Márton, a HPS kreatív igazgatója
Neszmélyi Réka, grafikus
Martin József Péter, a Transparency International ügyvezető igazgatója
Szigeti Péter, a 24.hu főszerkesztője

Díjazás:

 • Szakmai díj: 300.000 Ft
 • Közönségdíj: 100.000 Ft

Témafelvetés
Magyarország 2004 óta tagja az Európai Uniónak. Részese egy olyan közösségnek, amelynek tagjait összeköti a megélt történelem, a közös értékek és a közös identitás. Egy olyan közösség, amelyben a résztvevők nemcsak versengenek egymással, hanem együttműködnek, és közösen próbálnak megoldást találni az előttünk álló kihívásokra. A tagságunk számos előnnyel jár, ezen előnyökért cserébe pedig hozzá kell, hogy járuljunk a közösség működéséhez, tiszteletben tartva az európai normákat és értékeket. Emmanuel Macron, Franciaország idén hivatalba lépett államfője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy „Európa nem szupermarket, hanem sorsközösség.”

Mit várunk?
A pályázatra olyan plakátokat várunk, amelyek a fenti kérdésre reflektálnak a lehető legtágabb értelemben, vagyis arra, hogy Európa „szupermarket vagy sorsközösség”.  Olyan alkotásokat is szívesen veszünk, amelyek ugyanezt a kérdést más oldalról közelítik meg, és például, a következő dilemmákra keresik a választ: Milyen jövő vár az Európai Unió számára? Mi lehet Magyarország szerepe a megújuló Európában? Mit köszönhet Magyarország az EU-nak? A témával kapcsolatban felmerülő más ötleteket is szívesen fogadunk.

Kik pályázhatnak?
Olyan művészek és kreatív gondolkodók jelentkezését várjuk, akiknek a fantáziáját megmozgatja a fenti gondolatmenet. Elsősorban persze azokét, akik hisznek az európai értékekben és Magyarországot a megújuló Európa szerves részeként képzelik el. Bárki pályázhat, magánszemély, szervezet vagy cég, sőt, egy plakáton akár többen is dolgozhatnak.

A pályázás módja:
A plakátot 2017. november 30-án (csütörtök) éjfélig lehet benyújtani. Egy pályázó maximum három pályaművel nevezhet. A pályázatban való részvétel díjmentes. A nevezési anyagot elektronikus formában a palyazat@transparency.hu e-mail címre kell elküldeni.

A nevezésnek tartalmaznia kell:

 • A fekvő formátumban megtervezett plakátot – kétféle beadási méretben:
  • Webre feltölthető verzió: 72 dpi jpg, maximum 2Mb
  • Nyomdai verzió: A/2 (420 x 594 mm) CMYK kompozit pdf vagy tiff /jgp, 300 dpi, 4 mm kifutóval, vágójelekkel
  • A plakát címét és az alkotás rövid leírását
  • A pályázó elérhetőségét – név, email, telefonszám (Anonim módon is benyújtható a pályázat, viszont ez esetben is szükséges valamilyen elérhetőséget megadni, amin keresztül fel tudjuk veled venni a kapcsolatot.)
  • Opcionálisan beküldhető a pályázó rövid bemutatkozása is (pár sor magadról, mivel foglalkozol, miért pályáztál stb.)

További információ:
https://transparency.hu/ nekemazeu
palyazat@transparency.hu
06 70 421 5192