palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nem térkép e táj – köztér pályázat

budapest_ferencvaros-83847_185x185A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Ferencvárosi Közterek Alapja pályázatot hirdet. Olyan civil programokat támogatnak, amelyek ízelítőt adnak abból, hogy miképp alakíthatóak a közterek széppé, érdekessé, szerethetővé, vidámmá, hasznossá, értékessé.

A Ferencvárosi Közterek Alap átfogó célja a kerületi nyitott és fedett, az igazi és virtuális közterek valódi közösségi terekké változtatása, amelyek képesek a kerületben élők-dolgozók közös dolgait/identitását megragadni és kifejezni, közös szükségleteit és vágyait megjeleníteni és kielégíteni azért, hogy erősebb és összetartóbb közösséggé váljunk.  Ezért olyan civil programokat támogatunk, amelyek ízelítőt adnak abból, hogy miképp alakíthatóak a közterek széppé, érdekessé, szerethetővé, vidámmá, hasznossá, értékessé.

Elsősorban (de nem kizárólag) olyan pályázatokat várunk, amelyek

  • úgy formálják a lakosság szemléletét, hogy az emberek magukénak érezzék a köztereket, mintha az lakásuk előtere lenne;
  • megjelenítik a közterekkel kapcsolatos megoldandó kerületi problémákat;
  • a kerületben újszerű módon változtatják meg egy-egy köztér arculatát (pl. tűzfal befestése) vagy funkcióját;
  • helyi sajátosságokra, szokásokra, kezdeményezésekre épülő rendezvényeket, ünnepeket szerveznek;
  • köztéri rendezvényeken keresztül népszerűsítik a környezettudatos magatartást, az egészséges életmódot, az önkéntességet, a jótékonykodást;
  • a kerülethez kötődő virtuális tereket a kerületi közösségi élet színterévé változtatják.

nekem térkép e tájPályázók köre: Bármilyen kerületi, ferencvárosi civil szervezet és be nem jegyzett csoport pályázhat. Megkülönböztetett figyelmet szentelünk azon tervek finanszírozásának, amelyek az állampolgári-közösségi aktivitásra építenek, újszerű vagy máshol nem támogatott módon foglalkoznak egy-egy témával.

A pályázaton elosztható összeg 1 076 000 forint. A pályázatokról a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriuma dönt.

Pályázatok beadásának határideje 2015. március 20.

Letölthető dokumentumok

Az érdeklődők mihamarabb látogassanak el a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány honlapjára vagy Facebook-oldalára, illetve keressék Fleischer Juditot  (tel.: 70/317-1849, email: ferencvarosi.ka@gmail.com) vagy Scsaurszki Tamást (tel.: 20/243-8491, email: scsaurszki.tamas@gmail.com).

A Ferencvárosi Közösségi Alapítványt magánszemélyek hozták létre azért, hogy adománygyűjtő, támogatásosztó és közösségfejlesztő tevékenységével emelje az itt élők-dolgozók életminőségét, hozzájáruljon Ferencváros fejlődéséhez és erősítse a kerületi közösségeket. Az alapítvány politikai pártoktól és az önkormányzattól függetlenül működik.

Ennek apropójaként, és hogy ezzel is motiváljuk a köztér-diskurzust, új rovatot indítunk a pályázati kampány idejére, melyben mi, kurátorok, ferencvárosi és Ferencvároshoz kötődő civilek és önkéntesek osztják meg történeteiket egy-egy helyi köztér, köztéri elem vagy bútor kapcsán. Ilyen történetet bárkitől szívesen veszünk, aki kedvet érez hozzá, hogy megossza velünk írásban, max. 2500 karakterben, és/vagy fotókkal, esetleg egy rövid videóban.

Várjuk őket a ferencvarosi.ka@gmail.com , Nem térkép jeligére!