palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemzetközi Tudományos filmfesztivál pályázat

A szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál (2017. október 12-15.) olyan különböző műfajú filmalkotásoknak biztosít fórumot, amelyek valamilyen formában a tudományhoz kapcsolódnak: tudományos munkáról, tudományos eredményekről szólnak, vagy cselekményükben, nyelvükben, előadásmódjában fontos szerephez jut a tudomány.


Nevezési határidő: 2017. május 20.

A filmszemlére az alábbi témákban várunk filmeket:

  • Olyan tudományos-ismeretterjesztő filmek, amelyek újszerű, kreatív módon tárgyalnak tudományos, vagy azzal összefüggő kérdéseket.
  • A tudósokról, tudományos felfedezésekről készült dokumentum- és portréfilmek.
  • Olyan hosszú és rövid játékfilmek, amelyeknek cselekményében fontos szerepet játszik a tudomány, a tudományos tevékenység.
  • Olyan experimentális filmek, amelyek a tudomány és a technika eredményeit felhasználva törekszenek a mozgóképi kifejezés megújítására.
  • A tudomány és az áltudomány kapcsolatával foglalkozó filmek.
  • Áldokumentumfilmek, amelyek nem létező tudományos felfedezéseket létezőként mutatnak be.
  • Természet- és környezetvédelemmel foglalkozó dokumentumfilmek

Nevezési díj nincs

Általános tudnivalók
Nevezni csak 2014. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó – a mű rendezője vagy szerkesztője – maximum két filmet nevezhet. Az előzsűri által a Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott filmek egy-egy alkotójának szállás és étkezési költségeit a szervezők biztosítják a Fesztivál idejére!

Nevezés
A 2017-es Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválra a Tisza Mozi Fesztivál hivatalos honlapján keresztül lehet filmet nevezni.

Letölthető dokumentum

SzignalfilmPalyazat2017

A fesztiválon történő bemutatáshoz és a katalógus elkészítéséhez szükséges:

  • a film vetítési kópiája DVD-n vagy Blu-ray lemezen (esetlegesen online letölthető film link)
    a film szövegkönyve angol nyelven nyomtatva vagy Word formátumban (kötelező, amennyiben a film a versenyfilmek közé kerül)

(Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van az online nevezési lappal kapcsolatban, kérem, jelezze a festival [kukac] tiszamozi.hu címen.)

Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban
Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat DVD-n vagy online letölthető link formájában áll módunkban elfogadni. Az előzsűrizésre küldött filmek és dokumentumok a Filmszemle archívumába kerülnek, visszajuttatásukra nincs lehetőség. A szemle szervezőinek nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.
Az előválogatás során a Filmfesztivál programjába kerülő filmek kópiáinak 2017. október 5-től 18-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk, illetve előzetes értesítés után a filmkópiákat személyesen is el lehet hozni a Fesztiválra.
A filmek küldését minden esetben előre kell fizetni.
A negatív szállítási tapasztalatok miatt, 16 és 35mm-es filmeket csak indokolt esetben fogadunk el bemutatásra, vagy ha személyesen hozzák a fesztiválra.
A film vetítését akadályozó, a szállítás során keletkezett sérülésekről a film kézhezvételétől számított egy héten belül értesítjük az alkotót a lehetséges pótlás reményében. A fesztiválon a filmeket dcp-ről, Blu-ray lemezről, DVD-ről, MINI DV-ről, vagy 35mm-es filmszalagról tudjuk bemutatni. Az online letölthető filmek specifikációi: DCP 2K felbontás esetén mkv formátum HD vagy Full HD minőség esetén; kisebb felbontás esetén avi formátum.

A Filmfesztivál szervezőjének címe:
TISZA MOZI Kft.
5000 Szolnok, Templom u. 4.
Telefon: +36 56 424910
E-mail-cím: festival [kukac] tiszamozi.hu
Internet-cím: http://festival.tiszamozi.hu/