palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Video-absztrakt pályázat

Online  népszerű tudományos videó-absztrakt verseny. A videó-absztrakt rövid, tudományos tartalmat szemléltető videó, ami abban segít a nézőnek, hogy könnyen és gyorsan áttekintést kapjon egy adott kutatás, tudományos munka eredményeiről.

A szolnoki NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS FILMFESZTIVÁL 2017-ben külön kísérleti kategóriát hirdet népszerű tudományos videó-absztraktok számára. A videó-absztrakt rövid, tudományos tartalmat szemléltető videó, ami abban segít a nézőnek, hogy könnyen és gyorsan áttekintést kapjon egy adott kutatás, tudományos munka eredményeiről. A fő különbség a tudományos kisfilmek és a videó-absztraktok között, hogy utóbbiak kivétel nélkül egy elfogadott és publikált tudományos munka, cikk, tanulmány kísérőanyagaként kerülnek közlésre.
Feltételek:
A zsűri olyan, 2014 és 2017 között készült tudományos videó-absztraktokat vár, amelyek hossza nem haladja meg a 6 percet, és amiket egy elfogadott és publikált tudományos cikk kísérőanyagaként közöltek. Az elbíráláshoz a videó URL-jét, egy maximum 500 szavas leírást, a videó készítőinek névsorát, és a videóhoz társult cikk címét és DOI számát kérjük elküldeni. A zsűri csak olyan URL-t tud elfogadni, ami egy tudományos lap, kiadó, könyvtár, kutatóintézet hivatalos videómegosztó felületére mutat. Magánvideókat, nem listázott videókat nem áll módunkban elbírálni.
Hogyan nevezzünk:
Töltse ki az űrlapot és/vagy írjon egy emailt fesztiválunknak (festival [kukac] tiszamozi.hu) a nevezési határidőn belül. Az emailben tüntesse fel a kapcsolattartó személy nevét, beosztását, telefonszámát és emailcímét. Ezen kívül adja meg a videó URL-jét, a videó-absztrakt rövid leírását, és ne feledje elküldeni a videó-absztraktban ismertetett publikáció DOI azonosító számát.
Jelentkezési határidő: 2017 május 20.