palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ninimo mesepályázat

ninimo mesepályázatNinimo, „ahol a mesék életre kelnek” mesepályázat. A gyerekeknek való esti mesélés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A gyerekek a meséket átélve könnyebben tudják értelmezni a világot, elkülöníteni a jót a rossztól, a mese felkészít a különféle megpróbáltatásokra, illetve problémamegoldást, kitartást tanít. Készítettünk hát egy webes alkalmazást, aminek a segítségével bárki könnyen összerakhat egy egész mesekönyvet, felhasználva neves és kevésbé neves, ám nagyon tehetséges ifjú illusztrátorok kiváló rajzait, háttereit és figuráit, illetve azokat a fotókat, amiket manapság minden szülő ezrével készít gyermekéről.

A mesepályázatunkra olyan írásokat várunk, amelyek az alap morális emberi értékeket (igazmondás, barátság, tisztelet, hűség, stb.) mutatják be, segítenek meglátni a világban a jóságot, szépséget és igazságot.

Írjon történetet a http://ninimo-storybooks.com/ weboldalunkon található témák közül a következőkhöz: Erdei idill, Szellemkastély, Mackó-kuckó, Napi csibe, Grimm-mese, Encián óceán. A témák tetszés szerint kombinálhatók, felhasználva a témákhoz tartozó háttereket és a karaktereket. Cél az, hogy vezérfonalat, ötleteket adhassunk a saját mese írásával  megpróbálkozó szülőknek.

A pályamunkák tartalmi és formai követelményei:

Írja meg és illusztrálja meséjét vagy meséit, 12 meseoldalon keresztül a fent leírt témák hátteréből és karaktereiből. A mese egy-egy oldala tartalmazhat szöveg buborékokat, avatárokat és annyi szöveges karaktert, amennyi a kép alatti narrációs dobozban elfér.

A meséhez szükséges borító oldalt is készíteni, amit a meseszerkesztőben talál meg.  A borítónak tartalmaznia kell a mese címét, íróját és a mese főszereplőjét.

Célközönség: korosztálynak megfelelő

A pályázaton bárki részt vehet bel- és külföldről egyaránt.

A pályázaton résztvevő személy részvételével hozzájárul ahhoz, hogy az általa írt mesét a Ninimo Kft. a pályázat elbírálásától számított 5 éves időtartamban kizárólagos jelleggel szabadon felhasználja.

Leadási feltételek:

A http://ninimo-storybooks.com/ oldalon elkészített mesekönyvet mentse el, a menüsorban klikkeljen a mesetár fülre és az ott található mesekönyvet nyissa meg. A böngésző címsorából másolja ki a címet és küldje el a contest@ninimo.com email címre.

Beküldési határidő: 2011.január 14. péntek 24.00 óra

A határidő lejártával a pályaműveket sajnos már nem áll módunkban elfogadni.

Értékelés: A beküldött pályaműveket 3 tagú zsűri értékeli.

Eredmény hirdetés: 2011. január 21. péntek

A nyertes pályázat írókat e-mailben értesítjük.

A pályázat díjazása:

  • 1.díj:50.000 Ft
  • 2.díj:30.000 Ft
  • 3.díj:20.000 Ft

Kiíró: Ninimo Kft.
Információ a pályázati kiírással kapcsolatban:
E-mailen:  contest@ninimo.com

Forrás: http://ninimo-storybooks.com/