palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

NKA népművészeti szakmai kollégium pályázata alkotói támogatásra

Pályázni lehet új koreográfiák, népzenei művek, önálló folklórműsorok, kézműves alkotások, tárgyegyüttesek, valamint magas színvonalú ismeretterjesztő vagy tudományos írásművek tervezetével.

A Népművészeti Szakmai Kollégium alkotói pályázatot hirdet a 2011. november 1. – 2012. május 1. között időszakban a népművészethez kapcsolódó, a néphagyományból táplálkozó táncos, zenei, kézműves és írásbeli alkotások megszületésének támogatására.

A támogatás forrása a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CXXX törvény melléklete szerint: Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A kollégium nem ír elő kötelező saját forrást, illetve nevezési díjat.

A finanszírozás módja: elő finanszírozás

Altéma kódszáma: 1902

Pályázni lehet új koreográfiák, népzenei művek, önálló folklórműsorok, kézműves alkotások, tárgyegyüttesek, valamint magas színvonalú ismeretterjesztő vagy tudományos írásművek tervezetével.

Pályázhatnak: A magyarországi és határon túl élő egyéni alkotók egy mű tervezetének beküldésével. Az elbírálás során előnyben részesülhetnek azok az alkotások, amelyek a jövőre 40 éves táncház- és népművészeti mozgalom értékőrző és innovatív szellemiségét tükrözik, vagy Martin György és Kodály Zoltán életműve, szellemi öröksége előtt tisztelegnek.

Keretösszeg: 15 millió Ft
A pályázónként elnyerhető maximális támogatás: 400.000 Ft

A művek elkészítésének és a szakmai beszámoló beküldésének végső határideje 2012. május 1. Az elkészült alkotás bemutatását (színpadi előadás, kiállítás, publikáció stb.) fotó- vagy filmfelvétellel, médiában való megjelenéssel igazolni kell.

A szakmai beszámolóval együtt 2012. március 1-jéig elkészült és benyújtott alkotások legjobbjai lehetőséget kapnak az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár jubileumi rendezvényein való bemutatkozásra.

A pályázathoz mellékelni kell:

  • az alkotó szakmai önéletrajzát, eredményeinek leírását;
  • a megvalósítandó mű címét és tervét (műtől függően: szinopszis, grafikai terv, vázlat, makett, fotó, demofelvétel, kotta, kézirat stb.), a résztvevők tervezett számát;
  • az elkészült alkotás bemutatásának fórumát, tervezett helyét és idejét, műalkotások esetén a befogadó (kiállító vagy felhasználó) intézmény, rögzített zene- és írásmű esetében pedig a kiadó szándéknyilatkozatát.

Határon túli pályázó csak magyarországi pénzügyi lebonyolítón keresztül pályázhat (ebben az esetben a pénzügyi lebonyolító kötelezően előírt dokumentumait kell csatolni).

A pályázatok 1 eredeti példányban 2011. november 4-ig beérkezően nyújthatók be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának levelezési címére.
(H – 1388 Budapest, Postafiók: 82.)
A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek!

Pályázattal kapcsolatos felvilágosítást telefonon a (36 1) 327-4444-es számon kaphatnak.

Web: http://www2.nka.hu