palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyomozz növények után az irodalomban! alkotói pályázat

galagonya_0Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt keretében meghirdeti a „Nyomozz növények után az irodalomban!” című pályázatát.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.

A pályázatra általános iskolás korosztályból (3-6. osztály) várjuk az alkotásokat.

Feltételek: 
Olyan egyéni tabló elkészítését várjuk, ami az alábbi részeket tartalmazza:

  1. Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
  2. A növény rövid, bemutató leírása (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni.
  3. Fénykép vagy kézzel készített rajz a növényről.

Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők. A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett!
Díjazni csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkákat tudjuk.

Letölthető dokumentum

2014_palyazati_kiiras_Vacratoti_Botanikus_Kert.pdf

A pályázat hátoldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím) és az alkotás címe.
A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére (2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.) és személyesen a Vácrátóti Botanikus Kert portáján. A borítékra kérjük feltüntetni: „Nyomozz növények után az irodalomban!”

A pályázatok beérkezési határideje: 2014. május 31.

Értékelés, díjazás: A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogjuk értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első három legszebb, legötletesebb alkotás pályázója könyvjutalomban részesül, valamint a nyertes és a zsűri által legkreatívabbnak, legötletesebbnek, legszebbnek tartott pályaműveket 2014. szeptember 10-től október 10-ig kiállítjuk.
A beküldők pályázatait a szervezők nem küldik vissza.
Az eredmény 2014 júniusában megjelenik a www.botanikuskert.hu honlapon, valamint a nyerteseket külön is kiértesítjük.

LINK: Nyomozz növények után az irodalomban! alkotói pályázat