palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyomozz növények után az irodalomban! pályázat

nyomozz a növények után pályázatAz MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet Vácrátóti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt keretében meghirdeti a „Nyomozz növények után az irodalomban! ” című pályázatát. A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet a növényvilág szépségeire, sokféleségére és a növények életünkben, kultúránkban játszott elengedhetetlen szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez.

A pályázatra általános iskolás korosztályból (3.-6. osztály) várjuk az alkotásokat.

Feltételek:
Olyan egyéni tabló elkészítését várjuk, ami az alábbi részeket tartalmazza:

  1. Növénynevet tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
  2. A növény rövid, bemutató leírását (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv/forrás címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni.
  3. Fényképet vagy kézzel készített rajzot a növényről.

Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (lehetőleg saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők.
A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett.

A pályázat hátoldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím, ahova az értesítést küldhetjük az eredményről) és az alkotás címe.
A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére, és személyesen a Vácrátóti Botanikus Kert portáján. A borítékra kérjük feltüntetni: „Nyomozz növények után az irodalomban!”

A pályázatok beérkezési határideje: 2011. május 31.

Értékelés, díjazás: A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogjuk értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első öt legszebb, legötletesebb alkotás pályázója 2011. július 3-án (vasárnap) két felnőtt kíséretében díjmentesen látogathat el a Vácrátóti Botanikus Kertbe és gyermekfoglalkoztató programon vehet részt, valamint a nyertes pályaműveket kiállítjuk. A beküldők pályázatait a szervezők nem küldik vissza.
Az eredmény 2011 júniusában megjelenik a www.botanikuskert.hu honlapon illetve a nyerteseket külön is értesítjük.

Forrás: http://www.botanikuskert.hu