A PÁLYÁZÁS MENETE

 1. A kiírásnak megfelelő témájú, színvonalú műalkotások elkészítése.
 2. Regisztráció a honlapon, nevezési lap kitöltése.
 3. Nagyméretű JPEG képek feltöltése (technikai követelményeket lásd: Pályázati feltételek, határidők: Pályázati naptár szerint.)

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Kik pályázhatnak?

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi.

Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti-, szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek.

Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve jelenleg a képzőművészeti felsőoktatásban végzik tanulmányaikat.

Mivel lehet pályázni?

Az „ÓBudaPest – 150 ÉVE EGYÜTT” című kétfordulós pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással lehet részt venni.
Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.
A beérkezett műveket a tárlat kuratóriumának öt tagjából álló szakmai zsűri értékeli, illetve javaslatot tesz egyes alkotások díjazására.

Milyen díjakat lehet nyerni?

A döntés alapján Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az alábbi szakmai díjak odaítélésével ismeri el a kimagasló művészeti teljesítményeket:

I. díj: nettó 1.000.000 forint
II. díj: nettó 800.000 forint
III. díj: nettó 600.000 forint

A díjazott művészek hozzájárulnak, hogy műveik a díjazás fejében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának tulajdonába kerüljenek.
Az Önkormányzat különdíjak adományozásáról is dönthet, valamint a kiállítás anyagából további műveket is megvásárolhat.
A tárlatra beválogatott művekről elektronikus katalógus készül.

A PÁLYÁZAT MENETE

A pályázatra online jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. A kiállításra szánt – alkotónként 1 db – műtárgyról készített jó minőségű digitális reprodukcióját 150 dpi, 20 x 20 cm-es méretben, de maximum 6 MB-os terjedelemben kell feltölteni az űrlap megfelelő részén.

Az a képzőművész, aki az „ÓBudaPest – 150 ÉVE EGYÜTT” / VII. Óbudai Képzőművészeti Tárlaton való szereplésre hirdetett kétfordulós pályázaton és az Önkormányzat által felajánlott díj elnyerésének versenyében részt kíván venni, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot az alábbiak szerint:

 1. A pályázaton a nevezési lap kitöltésével vehet részt, mely a https://kepzomuveszetitarlat.obudaitarlatok.hu/nevezesi-lap menüpont alatt található. Nevezni 2023. szeptember 10 – 15. között lehet.
 2. Beadandó a kiállításra szánt – alkotónként 1 db 2021-nél nem régebbi – műtárgyról készített, jó minőségű digitális reprodukció, vagy nem hagyományos táblakép, szobor, grafika esetén (pl. installáció) a mű leírása és vázlata, makett fotója.
  A beküldendő fájl fotója .jpg kiterjesztésű legyen, amelynek hosszabbik oldali mérete minimum 3000 pixel.
  A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl: abahazi_andrea_budapest_2023).
  A pályázatra alkotónként 1 db olyan mű reprodukciója nyújtható be, mely eredeti műalkotás befoglaló mérete nem haladhatja meg az 1,5 négyzetmétert!
 3. Mellékeljen egy darab négyzet alakú, jó minőségű digitális portréfotót is önmagáról (az alkotóról), maximum 6 MB-os terjedelemben – a fotó keletkezésének idejét és készítőjének nevét is kérjük megjelölni.
 4. Csatolandó egy művészi „ars poetica” is – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
 5. A mű installálására vonatkozó speciális igények leírása.
 6. A kész műtárgy vagy a műalkotás tervének leírása – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
 7. Mellékelni szükséges az adatkezelési tájékoztató megismerésére vonatkozó aláírt nyilatkozatokat.

A kiállítással és a pályázattal kapcsolatos kérdésekre Csépányi Andrea kulturális és turisztikai referens készséggel válaszol a csepanyi.andrea@obuda.hu e-mail címen, vagy hivatali munkaidőben a +36 1 4378 553-as telefonszámon.

Nevezési díj nincs.