palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Odysseus Contest nemzetközi pályázat diákoknak

2013. január 15-ig jelentkezhetnek diákcsapatok az Odysseus Contest nemzetközi versenyre. Légy kreatív és nyerj! Odysseus – Merj álmodni… Merj felfedezni… Merj alkotni…Felhívás nemzetközi középiskolás diákversenyen való részvételre-

Az Odysseus-verseny 14 és 18 év közötti diákokat szólít meg az Európai Unió bármely országából: tudásuk, kreativitásuk és kritikai gondolkodásuk alapján hozzanak létre az űr kutatásával kapcsolatos projektmunkákat. A részvételre vállalkozó diákok 2-5 tagú csapatokat alkotva indulhatnak a versenyen, tevékenységüket pedig 1 tanár segíti.

A csapat egy digitális formátumú projektmunkával (pl. honlap, animáció, videófilm, számítógépes játék, stb.) indulhat a következő három kategóriában:

  1. Naprendszer
  2. Űrhajózás – globális együttműködés
  3. Az élet párhuzamos fejlődése

A benyújtott pályaművel kapcsolatban egyetlen kikötés, hogy digitális formátumban kell leadni, mellette egy összefoglalóval, ami részletezi a projekt gondolati hátterét (ennek az összefoglalónak a pontos formátumát a versenyszervezők fogják megadni).

Az Odysseus-verseny két fordulós megmérettetés lesz: elsőként nemzeti szinten történik a pályázatok összegyűjtése és minősítése. Pályamunkákat 2013. január 15-éig lehet benyújtani. A nemzeti zsűrizést követően a kategóriánkénti győztesek részt vesznek a nemzetközi döntőben, amihez el kell készíteni a projektleírást és összefoglalót angol nyelven is. A döntő fordulóban minden egyes kategóriában az egyedi országok képviselői közül lesz kiválasztva a verseny három nyertes csapata, akik egy életre szóló élménnyel fognak gazdagodni a hollandiai Space Expo rendezvényén 2013 tavaszán, ahol átvehetik jutalmukat.

A program honlapján további információk olvashatók angolul. Itt lehet regisztrálni a csapatokat a hivatalos részvételhez, és részletes leírások segítik a pályázókat.

Magyarországon a verseny fő szervezője az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csillagász szakcsoportja. További információkkal a szakcsoport vezetője, Kiss László áll rendelkezésre (kiss@konkoly.hu).