palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Off-Biennále Budapest művészeti pályázat

off_biennaleAz Off-Biennále Budapest szervezői pályázatot hirdetnek képzőművészek és kurátorok számára 2015. április 24. és május vége között megvalósuló projekt-tervek kidolgozására.

Pályázni lehet. olyan projekt-tervvel (pl.: kiállítás, előadás, workshop, performansz, köztéri intervenció, koncert, kiadvány, közösségi esemény, stb.), ami az Off-Biennále ideje alatt Budapesten vagy vidéken valósul meg, és melyet a pályázó az Off-Biennále körülményeinek, céljainak, és szellemiségének ismeretében relevánsnak tekint.

Bár a pályázatnak tematikus vagy formai megkötése nincs, az Off-Biennále Budapest előnyben részesíti az olyan pályázatokat, melyek reagálnak a hazai művészeti színtér jelenlegi helyzetére, realitásaira és a művészi produkciót gyakran erősen limitáló gazdasági környezetre. Emiatt mindenekelőtt olyan projekt-tervek beérkezését várjuk, melyek a művészi koncepción, performativitáson, kreatív képzelőerőn, vagy olcsó és egyszerű anyag-használaton alapuló művészi hozzáállásokat mutatnak be, illetve melyek hangsúlyt fektetnek a közönséggel való elkötelezett kapcsolat kiépítésére.

A nyílt pályázatra képzőművészek, művész-csoportok és kurátorok jelentkezését várjuk.

A pályázat további részleteiért kérjük olvassa el az INFO fül alatt található leírást.

Pályázni – regisztráció után- az APPLY fül alatt található felületen, az ott szereplő kérdések megválaszolásával lehet, de igény szerint a projekthez kapcsolódó egyéb vizuális anyagok (videó, fotó, link, stb) és információk is feltölthetőek.

Mit biztosít Off-Biennále Budapest?

Mivel az Off-Biennále egy önkéntes munkán alapuló alulról szerveződő civil kezdeményezés, ezért az Off-Biennále stábjának sajnos nem áll módjában az egyes projektek megszervezése. A biennále ideje alatt megvalósuló összes projekt teljes körű szervezése emiatt minden esetben az adott kurátor/szervező/projekt-gazda felelőssége. Ennek részét képezi a projekt megszervezése, anyagi szükségleteinek megteremtése, kiállítás esetén a látogathatóság/őrzés biztosítása, stb. Az Off-Biennále szervezői amellett, hogy biztosítják a biennále egészének koordinálását (pl.: kommunikáció, honlap, múzeumpedagógia, egységes grafika, stb), természetesen igyekeznek segítséget nyújtani az egyes projektek számára is a lehetőségekhez mérten (pl.: in kind szponzoráció, helyszín keresések, stb.)

Tovább a jelentkezési oldalra: Apply

Jelentkezési határidő: February 13, 2015