palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ómagyarország világának történetei novellapályázat

omagyar pályázatAz omagyar.blog.hu az Avana Egyesület támogatásával novellapályázatot hirdet, amire Ómagyarország világán játszódó történeteket vár.


A pályázat pénzdíjas, a beküldött műveket két fordulóban bíráljuk el.

Első fordulóban a beküldött novellákat csak abból a szempontból vizsgáljuk, hogy megfelelnek-e a világnak, az esetleges eltéréseket a pályázóknak jelezzük és akár több körben is segítséget nyújtunk a megfelelő világkoherencia eléréséhez (a neten közzétett általános anyagok mellett). Ezt a fordulót a blog szerkesztői értékelik, majd a zsűrizésre alkalmas (a világba illeszkedő, vagy abba beleilleszthető) műveket továbbítják az Avana Egyesület által összeállított zsűri tagjainak, akik irodalmi szempontból értékelnek és alakítják ki a helyezettek sorrendjét.

Pályázati részletek

A pályázaton bárki indulhat, aki magyar nyelven alkot, így az Avana Egyesület tagjai és azok a szerzők is, akik már publikáltak a blogon. Az értékelést végző zsűritagokat csak a beküldési határidő után véglegesítjük, a pályázaton nem indulók közül felkérve.

A pályaművek maximális terjedelme 50 000 karakter lehet, leütésekkel együtt. Elsősorban elektronikus formában, .rtf vagy .odt kiterjesztésben várjuk a pályaműveket, amik az atkerulesKUKACgmail.com címre küldhetőek. (Ugyanitt előzetes egyeztetés is lehetséges, illetve a blog fórumain is.) Ha az elektronikus beküldés nem megoldható, az Avana Egyesületen keresztül nyomtatott formában is fogadunk írásokat.

Nyeremények:

  • Első helyezett: 15 000 Ft pénzdíj
  • Második helyezett: 7000 Ft pénzdíj
  • Harmadik helyezett: 5000 Ft értékű könyvcsomag (a nyertessel egyeztetett címekkel)

Azon pályázók, akik hozzájárulnak az írásuk a blogon való megjelenéséhez, közönségdíjért folyó szavazáson vesznek részt, aminek a díjazása a blog addigi reklámbevételének függvényében alakul.

Megfelelő színvonalú és mennyiségű írás esetén az addigi Ómagyarország – kötetekhez hasonló POD novelláskötetet állítunk össze, egyéni szerződések kötésével.

A pályázat nem jeligés, a beküldött írásokhoz meg kell adni a szerző nevét (vagy álnevét) és elérhetőségét, illetve egy nyilatkozatot arról, hogy hozzájárul-e az írása internetes megjelenéséhez, szerzői jogai fenntartásával. A pályázó műve beküldésével elfogadja, hogy írása csak abban az esetben kerül zsűrizésre, ha azt a fiktív világ szerkesztője elfogadja a világba illőnek. A pályázat ideje alatt lehetőség van egyeztetésre, átírásra is a véglegesítés előtt.

A véglegesített pályaművek beküldési határideje: 2010. augusztus 31.

Az eredményhirdetés – tervezett – időpontja 2010. október 25-e („Átkerülésnap”), de ez a beérkezett pályaművek számától függően módosulhat. A díjakat a tervek szerint egy később megnevezendő rendezvényen adjuk át, a nyertesekkel egyeztetve.

Segítség a történetekhez
A pályaművek alkotásához felhasználható minden írás és háttéranyag, ami az interneten vagy nyomtatott formában elérhető Ómagyarországról, illetve az adott történelmi korral (Kr.e. 3. század) foglalkozó munkák is.

On-line címek:
omagyar.blog.hu (Ómagyarország blog, történetszálakkal, novellákkal, háttéranyagokal, hírekkel)
hu.omagyar.wikia.com (Ómagyarország lexikon, a pályázat kiírásakok 306 szócikkel, folyamatosan bővítve)

A pályázattal kapcsolatos bővebb segítség, aktualitások, ötletek az omagyar.blog.hu/palyazat címen érhetőek el, erre a gyűjtőoldalra kerül ki minden olyan bejegyzés, ami a pályázattal kapcsolatos.

Read more:
http://omagyar.blog.hu/2010/04/20/novellapalyazat#more1938553#ixzz0mRD2cuHG

Forrás: http://omagyar.blog.hu/