palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Önfoglalkoztatási pályázat (Jász-Nagykun-Szolnok Megye)

Önfoglalkoztatási pályázat

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő, 2 millió Ft-ig terjedő vissza nem térítendő támogatás elnyerésére.

Pályázat álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás elnyerésére.
A pályázat kódjele: NFA-2019-VVT.ÖNF-JNSZM

A támogatás célja:

Jász-Nagykun-Szolnok megye területén legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők vagy rehabilitációs ellátásban részesülők vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzés.

Pályázat benyújtására az az álláskereső jogosult, aki/akit

  • a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal területileg illetékes Járási Hivatala a pályázat benyújtását közvetlenül megelőzően – beleértve a pályázat benyújtásának napját is – legalább egy hónapja folyamatosan álláskeresőként nyilvántart, vagy
  • rehabilitációs ellátásban részesül és önmaga foglalkoztatását
    • új egyéni vállalkozás keretében,
    • új egyéni cég tagjaként, vagy új, induló gazdasági társaság kötelezett tagjaként tagi jogviszonyban,
    • vagy legalább egy naptári éve (2018. január 1-jétől) már működő gazdasági társasághoz való csatlakozással oldja meg, vagy
  • meghatározott mezőgazdasági őstermelő.

A támogatás forrása: A Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprésze Jász-Nagykun-Szolnok megyére decentralizált e célra elkülönített 40 millió forintos szabad pénzügyi kerete.

Támogatás összege: Legfeljebb 2.000.000,- Ft vissza nem térítendő tőkejuttatás.

Támogatás mértéke:

Az összes beruházási költség nettó értékének maximum 80%-a (ÁFA visszaigénylés esetén), vagy az általános forgalmi adót (ÁFA-t) is tartalmazó érték (bruttó beruházási költség) maximum 80%-a, amennyiben a támogatottnak a támogatásból finanszírozott beszerzése kapcsán ÁFA levonási joga nincs.

Az igényelt (legfeljebb 2.000.000,- Ft összegű) vissza nem térítendő tőkejuttatás nem haladhatja meg a beruházás nettó, illetve bruttó összköltségének 80%-át.

Letölthető dokumentum

Pályázat benyújtásának határideje: 2019. augusztus 16. (személyes benyújtás esetén 12.00 óráig – a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályára).

A pályázattal kapcsolatban további információt kérhet Vereczkei-Szabó Nikolettától (56/523-939) vagy Lugosi Gusztávtól (tel: 56/523-900/1055 mellék).