palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Operett pályázat

kecskemeti-katona pályázatA kecskeméti Katona József Színház az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar színpadi műfaj megújításaképpen, OPERETT PÁLYÁZATOT hirdet. Ebben a különleges, szinte már magyarnak tekinthető színpadi játékban, évtizedek óta alig született új mű. Ennek ösztönzésére, a műfaj újjászületése érdekében teremt lehetőséget kortárs szerzők számára a kecskeméti színház.

A pályázaton új, eddig még be nem mutatott, kortárs szerzők által írott operett játékokkal lehet részt venni, több fordulóban. A művek között szerepelhet rock-operett is.

A pályáztatás több fordulóban zajlik, különböző határidőkkel, melyet egy szakmai zsűri bírál el;

  1. A pályázaton való részvételi szándék bejelentése, a mű szinopszisa, zenei terve. A szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni. Határidő: 2010. április 15.
  2. A tervezett mű 5 dalának és 4 jelenetének leadása. Ismét a szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni. Határidő: 2010. június 1.
  3. A teljes mű zenei anyagának, és szövegkönyvének leadása. Ismételten a szakmai zsűri visszajelzése alapján lehet a további munkára felkérést kapni. Határidő: 2010. szeptember 1.
  4. Konzultáció a mű további munkálatairól a színház művészeti vezetésével és zenei vezetőjével. Várható időpont: 2010. december 1.

Az első díj: 2 millió forint.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy második és harmadik díjat is kiadjon, és hogy a nyertes pályaművek közül, színpadra állítson egy-egy kiválasztott művet.

Amennyiben a szakmai zsűri úgy ítéli meg, a kiválasztott pályaművek keresztmetszetét, vagyis rövidített változatát a Katona József Színház bemutatja kamara színházában.

A pályázatra való jelentkezéseket, kérjük a színház címére postázni, és azon feltüntetni, hogy OPERETT PÁLYÁZAT:

Kecskeméti Katona József Színház, 6000 Kecskemét Katona József tér 5.
Kapcsolattartó: Mészár Zsuzsa, telefon: +3676 501 171, email: titkar2@kecskemetikatona.hu