palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Országos diák fotópályázat

fotokA MAFOSZ fotópályázata általános és középiskolás diákoknak.


Részvételi feltételek

  • A fotópályázaton nappali tagozatos általános iskolás és középiskolás diákok vehetnek részt.
  • Az általános iskolás diákok 14 éves korig szakköri kollekcióval pályázhatnak. A középiskolás diákok fotóit 14–20 éves kor között az egyéni pályázatra várjuk.
  • A 2015/2016-os tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre kell beküldeni, amelyek feldolgozása már januárban megkezdődik, de zsűrizése csak 2016. május 10–20 között várható.

Feladat: Fekete-fehér fotók. Ezzel az érdekes témával „színesítjük” az idei pályázatot. Segítség lehet, ha végiglapozol néhány fekete-fehér fotóalbumot, de az interneten is érdemes körülnézni. Beküldési határidő: 2016. március 10.

Feladat: Barátság – szeretet – összetartozás. Olyan fotókat várunk, ahol a képen szereplők (ember, állat) közötti összetartozás, szeretet jól látható. Beküldési határidő:2016. május 10.

A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.

A szakkörök feladatonként 10–10 képet, az egyéni pályázók 4–4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag e-mailben.

A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500 × 2000 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 13 × 18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a MAFOSZ  rendeli meg a fotólaborban. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több e-mailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki! Óriásleveleket nem fogadunk.

Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő e-mailhez.
A meghirdetett témáknak nem megfelelő képeket a zsűri nem értékeli!

A pályaművek fájlneve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.jpg
A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, Word programmal. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal.

A nevezési lap letölthető a www.mafosz.hu  oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető e-mailben.

A nevezési lap fájlneve: szakkör esetén a Szakkör_neve.doc / egyéni pályázó esetén a Családnév_Keresztnév.doc
Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2016. május 10.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát!

A beküldött képeket a MAFOSZ szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a MAFOSZ munkájának népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik.

Beküldési cím: diakfoto2015.2016@gmail.com

Figyelem! A pályázatokat fogadó e-mail postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: diakfoto2015.2016@gmail.com

Zsűrizés: 2016. május 20-ig.

Értesítés a zsűrizés eredményéről 2016. május 30-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon, illetve adiakfoto2015.2016@gmail.com email címről.
Az első kiállítás 2016. október hónapban, vagy november elején nyílik. Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2016. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: reber@freemail.hu címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők Réber Anikótól. E-mail:reber@freemail.hu; vagy a 06-30-428-68-00 mobilszámon.  A nevezési lap – szakköriés egyéni – letölthető a www.mafosz.hu címről, a fotópályázatok menüből.