palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Országos drogprevenciós kisfilm-verseny

drogprevencioAz Életrevaló Egyesület 2010. január 1.-én, 13-18 éves korú fiatalok részére, Országos drogprevenciós kisfilm-versenyt hirdet.
A videofilm a saját korosztályod részére készüljön. Alkothatsz önállóan, vagy csoportban. A tíz nyertes között 134000Ft értékű műszaki cikk vásárlására jogosító utalványt osztunk szét, és vendége lehet rádióműsorunknak. Filmedet bemutatjuk a záróbulin.

A téma: Fogalmazd meg hatásosan a legális drogoktól, az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útját. Hogyan lehet elkerülni a kábítószerekkel való találkozást? Hogyan lehet nemet mondani a kábítószer használatra? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy a szermentes életet teljes biztonsággal meg tudjátok valósítani? Ilyen kérdésekre várunk válaszokat a filmjeitekből. Filmetek izgalmas, érdekes, humoros legyen, olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.

A technika: A film maximum 2-5 perces lehet. A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és kamerázz azzal!
Aztán töltsd fel a filmet a http://videa.hu oldalra, és emellett még ahova csak akarod, http://www.videoplayer.hu, vagy a http://www.youtube.com, vagy a http://www.indavideo.hu, videó megosztókra.

Nevezési határidő: 2010. február 28.

Hogyan nevezhetsz: Nevezés ingyenes.
Küldj egy email-t az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címre.
Ebben küld el feltöltött filmed linkjét, a film címét, a nick-edet, vagy alkotói neved. Itt kérjük az igazolást arról, hogy a pályázati kiírást 10 barátodnak elküldted. (Plusz pontok járnak érte.)
Regisztrálj az Életrevaló Egyesület honlapján! (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu). A filmpályázat blog oldalán http://eletrevalo.blog.hu és az Életrevaló Egyesület honlapján közzé tesszük folyamatosan a beérkezett és elfogadott nevezéseket.
2010. március 1.-től folyamatosan feltöltjük a beérkezett filmeket.
Küldj egy második email-t, ha elfogadtuk a nevezésed, ebben kérjük a telefonszámodat, nevedet.
Értékelés: A film-pályázataitokat 2010. április 24-ig értékeli a zsűri.
Záró rendezvény, díjkiosztó ünnepség: 2010. májusában lesz Budapesten.
A program saját blog-ját (http://eletrevalo.blog.hu) és az Életrevaló Egyesület honlapját (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu) figyeld, azon keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást, szólhatsz hozzá, mondhatod el véleményedet.

Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:

  • másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
  • társadalomra veszélyes
  • hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
  • Az Életrevaló Egyesület érdekeit sértő
  • harmadik személy szerzői jogait sértő
  • faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó   egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
  • bűncselekményre felbujtó
  • védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
  • tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel fordulj:
Preszl Éva,
Életrevaló Egyesület elnökéhez.
http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu
http://www.eletrevalo.blog.hu

Forrás: Életrevaló Egyesület