palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Oszd meg tapasztalataidat! Pályázat pedagógusoknak

pedtars pályázatA www.pedtars.hu – „Az ötletes pedagógusok társasága” pályázatot hirdet     az „Innovatív pedagógus díj 2011″ elnyerésére. A „díjat” – továbbá a térítésmentes képzési lehetőséget l. képzéskínálat, és tárgynyereményt – az a pályázó kapja, aki a legtöbb gyakorlati tapasztalat megosztásával a legtöbb módszertani támogatást nyújtja kollégáinak.

A pályázat célja, hogy a honlapon levő tartalmakat (technikák, játékok, vázlatok, projektek, egyéb) a pályázók kipróbálják, és leírják a kipróbálás tapasztalatait. Célunk, hogy felületet biztosítsunk az eddig feltöltött és az ezután felkerülő oktatási segédanyagokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatoknak ötleteknek, gondolatoknak, ezzel támogatva a pedagógiai innovációt, a módszertani megújulást. Annak érdekében, hogy ez a tudás digitális formában megőrződjön, regisztrált felhasználók számára elérhetővé, kereshetővé váljon.
Másik célunk, hogy korábbi pályázatunknak megfelelően a pedagógusok töltsék fel saját segédanyagaikat. Kategóriák és pontozás itt

A pályázat tartalma: A honlapon megtalálható anyagokhoz hozzászólásokat várunk. A hozzászólás lényege: megjeleníti a hozzászóló adott tartalommal kapcsolatos gondolatait. A hozzászólás a pályázat keretében csak akkor pontozható, ha az alábbi kritériumoknak megfelel:

A pályázó az adott tartalmat vagy annak egy részét kipróbálta a gyakorlatban. Valamint:

a) formai:

 • minimum 100 szóból áll.

b) tartalmi:

 • tartalmazza, hogy a hozzászóló milyen korosztályban, milyen keretek között próbálta ki/hasznosította az adott tartalmat (foglalkozás, tanóra, szabadidő), és

Az alábbiakból legalább 4-nek megfelel:

 • tartalmazza a tevékenység során felmerülő sikereket és azt, hogy ezt minek tulajdonítja a hozzászóló,
 • nehézségeket és azt, hogy ezt minek tulajdonítja a hozzászóló;
 • az adott tevékenységgel kapcsolatos variációkat (mit csinált másképp – kihagyott valamit, bővítette, miért);
 • bármely pedagógiai-módszertani összefüggésben láttatja az adott tartalmat pl. értékelés, differenciálás, időgazdálkodás, létszám, helyigény stb.);
 • az adott tartalom megfogalmazásával, leírásával kapcsolatos véleményt, annak kiegészítését közli (pl. szabály, leírás részletezése, szükséges eszközök, előkészületek stb.);
 • a tevékenységgel kapcsolatos ötletet, egyéb hasznosítható gondolatot ad közre, amit a pályázó fontosnak tart, s szeretne megosztani.

c) technikai:
az adott hónap végéig az összes – a pályázó szerint pontozható hozzászólását – egy dokumentumba mentve megküldi a megadott e-mail címre.

Természetesen minden kevésbé, vagy más módon strukturált hozzászólást is szeretettel várunk! Tetszésnyilvánítás: kérjük az értékelésben megjeleníteni (a minden tartalom alatt megtalálható csillagok segítségével: 1-5-ig); más jellegű vélemény esetén: fórumtéma indítását javasoljuk!

Az elbírálás menete: 2011 májustól 2011 november 30-ig beérkező hozzászólásokat havonta értékeljük és díjazzuk! Minden kritériumoknak megfelelő hozzászólás 1 pontot kap. 2011 november 30-án összesített értékelést tartunk, és meghirdetjük a pályázat végső nyerteseit (1-3. helyezett).
A résztvevők köre: pedagógusok.
A jelentkezés és részvétel módja: A pályázat résztvevői regisztráljanak a honlapon, majd e név megadásával e-mailben jelezzék részvételi szándékukat. Minden hónap utolsó napjáig küldjék el egy dokumentumba gyűjtve az abban a hónapban keletkezett, pontozható hozzászólásaikat.
Jelentkezési határidő: a pályázatba való bekapcsolódás folyamatosan zajlik (a pályázat lezárultáig.)

Díjazás:

Fődíj a hozzászólások esetében:

Az első helyezett választhat a honlap képzéskínálatában található nem akkreditált lehetőségek közül egyet, 10 órás időtartamban, amit az általa választott helyszínen és résztvevőkkel (maximum 20 fő), közösen egyeztetett időpontban térítésmentesen lebonyolítunk!

További nyeremények, elismerések:

1) A havonta legtöbb, a kritériumoknak megfelelő hozzászólást közlő felhasználó a hónap végén jutalmat kap (2011 májustól novemberig.)

2) A verseny végén az összesen legtöbb hozzászólást küldő pályázó elnyeri az „Innovatív pedagógus díj 2011″ elnevezésű oklevelet (1-3 helyezett.)

3) Az 1-3 helyezett tárgyjutalomban is részesül.

4) 3) A havi és végső nyertesek nevét, anyagaik elérhetőségét, honlapunkon (és a palyazatok.org oldalon, valamint más internetes, illetve egyéb fórumokon) folyamatosan publikáljuk!

Fődíj az oktatási segédanyagot beküldők esetében:

Az 50-nél több részletesen kidolgozott foglalkozásvázlatot és/vagy projektleírást vagy 100-nál több egyéb kategóriába tartozó anyagot l. pályázati kiírásbeküldők között 2011 december 10-én kisorsolunk egy nyertest, aki választhat a honlap képzéskínálatában található nem akkreditált lehetőségek közül egyet, 10 órás időtartamban, amit az általa választott helyszínen és résztvevőkkel (maximum 20 fő), közösen egyeztetett időpontban  térítésmentesen lebonyolítunk!

További nyeremények, elismerések:

 1. Havonta közzétesszük azt az anyagot és beküldőjének nevét, amelyhez a legtöbb – kiírásnak megfelelő – hozzászólás érkezett. Az anyagot beküldő szintén tárgynyereményben részesül!
 2. Havonta közzétesszük az adott időszakban legtöbb anyagot feltöltő pályázók nevét, és tárgyjutalmat küldünk.
 3. A havi és végső nyertesek nevét, anyagaik elérhetőségét, honlapunkon (és a palyazatok.org oldalon, valamint más internetes, illetve egyéb fórumokon) folyamatosan publikáljuk!

A pályázat ideje: a pályázat elbírálásánál a 2011. május 1-től 2011. november 30-ig beérkező hozzászólásokat és anyagokat vesszük figyelembe.
Eredményhirdetés: 2011. december 10.
Részvételi feltételek: A www.pedtars.hu oldal nonprofit célú, ezért az ott elhelyezett anyagokra a „Nevezd meg! Ne add el! Így add tovább! 3.0″ licenc érvényes, amit a pályázat kiírói és a résztvevők egyaránt tudomásul vesznek.

 1. Korábbi pályázatunkkal egyezően továbbra is csak olyan anyagot lehet beküldeni, aminek a szerzői jogai a pályázónál vannak!
 2. Ötletnek, variációnak csak olyat fogadunk el, ami még nem szerepel a honlapon!
 3. A hozzászólás nem sérthet etikai szabályt, ilyen esetben a hozzászólást és a regisztrációt töröljük.

Jelentkezés: A pedtars@pedtars.hu e-mail címen.
Információ: Rózsa Ildikó +36/205246530