palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ötletfarm eredményhírdetés

Megvan az Ötletfarm eredménye! A nyerteseket a legjobb pályázók, újságírók, a Republic legénysége és szakmabeliek ünnepelték január 20-án a pezsgős díjkiosztón.

ELŐZMÉNYEK

ÖTLETFARM – Keressük a nagy irodaötletet!
A Republic Group Magyarország egyik vezető full service kreatív ügynökségi csoportja. Olyan márkáknak dolgoztunk és dolgozunk, mint a Vodafone, a Westel-T-Mobile, a Raiffeisen Bank, a Red Bull, a K&H Bank, az Unicredit Bank, a Nike, az Opel, a Canon, a Sanoma, a Coca-Cola, a Ferrero, az M&M’s, a Tibi Csoki és még sok más. Több, mint 10 éves múlttal, 34 szakmai díjjal – köztük egy Cannes-i Arany Oroszlánnal – és sok-sok sikeres kampánnyal a hátunk mögött most átalakulunk és bővülünk. Kívül-belül.

Mit keresünk?
Egy olyan belsőépítészeti megoldást, központi gondolatot, ami átformálja az életterünket. Épít a tapasztalati háttérre, reflektál a világ változásaira, összhangban van velünk és az ügynökség céljaival. Egyszóval építsd körénk az ÖTLETFARMOT, ahol fenntarthatóan fejlődhetünk, élhetünk és termelhetünk még frissebb ötleteket! Egy olyan teret, ahol ki is és az ötleteink is jól érzik magukat!

Mi a nyertes díja?
Építészeti és belsőépítészeti pályázatkiírás az Ötletfarm megtervezésére, tervezők és tervezőcsoportok számára. A nyertes jutalma a megvalósítás mellett további 1 millió forint, valamint az az erős referencia, amit egy országosan elismert reklámügynökség átalakítása ad, beleértve a sajtómegjelenésekben való szereplést is.

Szakmai zsűri:
Jakab Zsolt, Republic, head of creative team
Osvárt Judit, a Home Magazin ex-főszerkesztője
Martinkó József, Design kritikus (Építészfórum, Octogon)
Fugerth András, a Forma és a Möbelkunst tulajdonosa
F. Kovács Attila (építész, belső építész, látványtervező)

A kiválasztás: Decemberben bezártuk az Ötletfarm kapuját és hagytuk, hogy az ötletek megküzdjenek egymással. A zsűri nem volt könnyű helyzetben: a meghosszabbított határidőre rekordmennyiségű, 132 pályázat érkezett.

EREDMÉNYEK

Letölthető dokumentum

okofarm_sajtokozlemeny

A pályázatot hosszas mérlegelés után Spitzmüller Kata és Törőcsik Ambrus igazán természet- és farm-közeli terve nyerte gabonazsák puffokkal, népies motívumokkal és sok természetes anyaggal. A nyertesek a helyszínen átvett malac-lufi mellett egy millió forinttal és az átépítési megbízással gazdagodtak.

1. A nyertes csapat: Spitzmüller Kata és Törőcsik Ambrus
Kata a Moholy – Nagy Művészeti Egyetemen végzett, Ambrus pedig Sopronban az Alkalmazott Művészeti Intézetben.
Két éve dolgoznak együtt, mint AMKA. Díszlet és látványtervezéssel, belsőépítészettel, grafikai tervezésekkel és design-nal foglalkoznak, jelenleg freelance tervezőként különböző ügynökségek felkéréseire dolgoznak.

2. Fábry Katalin és Román László
Fábry Katalin 2009-ben végzett a BME építészkarán, de jelenleg is tanul a BME-n Színdinamikát és a MOME Tipográfia képzésére jár. 2,5 évig a Palatium Stúdióban dolgozott az épülő 4-es metró tervein, itt ismerte meg Román Lászlót, akivel már több pályázaton indultak együtt (Újpest, főtér I. díj a VPI Kft-vel). Jelenleg a Földes és Társai építészirodánál dolgozik.
Román László 2008-ban végzett a Széchenyi István Egyetem építészkarán, jelenleg az ÉME Mesteriskola XXI. Ciklusának hallgatója. 2009-től a Len Architects Kft. Ügyvezetője, mellette a 4-es metró tárgytervein dolgozik. Számos díjjal büszkélkedhet.

3. atelierarchitects (Kiss-Gál Zsuzsanna és Kiss-Gál Gergely)
Az atelierarchitects építészműtermet 2008-ban alapította Kiss-Gál Zsuzsanna és Kiss-Gál Gergely. Azóta folyamatosan változó létszámmal üzemel, mert általában társművészekkel, a feladat nagyságától függően több vagy kevesebb kollégával dolgoznak együtt. Jelenleg kettőjük mellett Petró Margó és Debreczeni Péter dolgozik a műteremben. A két építész a MOME-n végzett, s a műterem várostervezési projektektől építészeti tervezésen át a belsőépítészeti munkákig vállal megbízásokat. A stúdióban különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy konkrét építészeti, vagy más megbízatásokon felül olyan projektekkel is foglalkozzanak, amelyen keresztül közvetlen kapcsolatot teremthetnek a későbbi felhasználókkal.

4. Szigeti Bálint & Budai Attila
Szigeti Bálint Szegeden végzett rajz-művelődésszervező szakpáron, majd Budapesten folytatta tanulmányait. Emellett építészeti síküveg (ólomüveg) tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozott, majd egyre több tervezési, lakberendezési munkát vállalt. Két éve került vissza Szegedre egy tervezési munka kapcsán, és azóta ott dolgozik, mint lakberendező, 3D-s látványtervező, arculattervező és grafikus, emellett tanít is.
Budai Attila hivatása a lakberendezés: lakások, házak, vendéglátóhelyek, üzletek, éttermek, hotelek belső tereinek megtervezésével foglalkozik. 2004-ben önálló céget alapított melynek a TÉRÉLMÉNY nevet adta. Hisz benne, hogy az általa megalkotott terek valóban élményt nyújtanak.  Jelenleg egy 4 csillagos gyulai szálloda belső terein dolgozik kollégájával.

Zai Viktória és Szedlacsek Erzsébet

A páros 2007 óta foglalkozik komolyabban enteriőrtervezéssel, az ehhez szükséges elméleti tudást a KREA Kortárs Művészeti Iskolában szerezték, itt találtak egymásra. Terveztek már magánlakásokat, családi házakat, irodákat és lakberendezési bemutatótermet is, de az arculattervezés sem áll tőlük távol. Az Ötletfarm pályázat anyaga száz százalékban közös munka eredménye. Lizynek (Szedlacsek erzsébet) több munkája jelent már meg az Otthon magazinban és a Mi Otthonunkban, Viki pedig a dizajn.hu szakmai blogot üzemelteti.

DÍJÁTADÓ
Az Ötletavatásra kötetlen pezsgőzéssel egybekötve került sor január 20-án az átalakulás előtti Republicban. Az öt legjobb, köztük persze a boldog nyertes mellett a szakmai sajtó, a Republic Group egész legénysége, barátok és üzletfelek is képviseltették magukat. A lounge zene mellett volt alkalom a cseverészésre, gumicukor csipegetésre és a tervek megtekintésére egy pezsgővel a kézben.
Jakab Zsolt a díjátadás előtt elmondta, hogy a belsőépítészeti pályázat csak az Ötletfarm projekt első része, a jövőben számos friss kezdeményezés, pályázat és program fogja követni az átalakulást.