palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Add el(ő) magad ösztöndíj pályázat

ez a beszéd ösztöndíjKiscsoportos, szuperintenzív prezentációs- és előadástechnikai ösztöndíjpályázat a (műszaki) felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára. Az ösztöndíjprogram során prezentációs, előadástechnikai, és retorikai ismeretekre, valamint gyakorlatra tehetnek szert a résztvevők.

Kik jelentkezhetnek az ösztöndíjpályázatra?

 • A jelentkezés alapfeltétele a felsőoktatásban való részvétel. Az ösztöndíjpályázaton a végzős évfolyamok hallgatóit előnyben részesítjük.
 • Az ösztöndíjprogramra összesen 7 főt veszünk fel, ebből legalább 3 főt a műszaki felsőoktatásból választunk ki. 2 főt az ösztöndíjpályázat főtámogatója jelölhet ki.
 • Akkor is érdemes jelentkezned, ha úgy érzed, hogy nem felelsz meg az ösztöndíj feltételeinek, mert további ajánlatokon is dolgozunk!

Miért hoztuk létre ezt az ösztöndíjpályázatot?

 • Mert tapasztalatból tudjuk, hogy az egyetem nem ad használható prezentációs-előadástechnikai tudást, miközben a munkaerőpiac könyörtelenül elvárja azt.
 • Mert prezentációs-előadástechnikai tudás nélkül legkiválóbb eredményeid sem találnak visszhangra, az értékek nem találják meg hallgatóságukat.
 • Mert még egy olyan igazán sikeres vezetőt sem láttunk, aki ne lett volna maga is hatásos előadó!

Mibe kerül az ösztöndíjpályázat?

 • Az ösztöndíjpályázat számodra ingyenes. Sőt, az ösztöndíjpályázat egyik résztvevője egy egyszeri anyagi elismerésben is részesül. Az ösztöndíjpályázat költségeit a támogató vállalkozások finanszírozzák, köztük Magyarország vezető szoftverháza, az evosoft Hungary Kft.
 • Egy szabályt azonban neked is be kell tartanod! Ha Te nyered meg a pályázatot, akkor ezzel más elől veszed el  a lehetőséget. Ezért az ösztöndíjprogram alatt csak minimális hiányzás megengedett. Az ösztöndíjprogram kezdetén a felvett hallgatóknak − a pályázat értékéhez képest jelképes összegű − kauciót kell elhelyezniük. Amennyiben a hallgató a megengedettnél több alkalommal hiányzik, a kaució elveszik. Ebben az esetben a kauciót a csoportban részt vevő hallgatókra fordítjuk. Egyéb esetben a program végén a kaució természetesen visszajár.

Mikor kezdődik, mennyi ideig tart az ösztöndíjpályázat?

 • Az előregisztráció már elkezdődött. Ha Te is szeretnél jelentkezni, csatlakozz az Add el(ő) magad csoporthoz a facebook-on! (A főtámogató az állásbörzékre különleges akciót hirdetett, részletek a HVG-s, BME-s állásbörzén!)
 • Az ösztöndíjprogramot 9+1 alkalmasra tervezzük, a 2011-es tavaszi félévre. Egy-egy alkalom tervezett hossza 3-3.5 óra. Várható kezdési idő 17-18h.

Lesz-e házi feladat az ösztöndíjprogram alatt? Igen, várhatóan egy-egy alkalomra 2 órát kell előzetesen készülnöd. A felkészülés elmulasztása is hiányzásnak számít!

Mitől különleges ez az ösztöndíjpályázat?

 • Bár sok vállalkozás beszél a társadalmi felelősségvállalásról, illetve arról, hogy a sikeres vállalkozásoknak valamit „vissza kell adniuk” a felsőoktatásnak, ritka a tényleges cselekvés. Főleg ekkora értékben! Ezért mi most ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak azért, hogy ez az ösztöndíjpályázat létrejöhetett!
 • Több oldalról is ismerjük a végzett hallgatók munkaerőpiaci lehetőségeit, illetve a velük szemben támasztott elvárásokat. Azt tapasztaljuk, hogy a jelenlegi egyetemi, főiskolai képzések messze nem adnak olyan előadástechnikai, prezentációs és retorikai ismereteket, amilyenekre a sikeres elhelyezkedést követően szükség van.
 • Természetesen vannak olyan munkaadók, akik nemcsak elvárják az előadástechnikai, prezentációs és retorikai ismeretek meglétét, hanem képezik is a saját munkatársaikat. Azonban ezek a munkaadók is évente csak 1-1 napot tudnak szánni (jobb esetben) a munkatársaik ilyen irányú fejlesztésére. Ehhez képest ez az ösztöndíjpályázat 9*3 óra aktív képzést + 7*2 óra önálló felkészülést biztosít, ami több mint 5 munkanapnyi ráfordítást jelent!
 • Egy közepes színvonalú 1 napos prezentációs, előadástechnikai, retorikai képzés 70.000-110.000 forint körüli összegbe kerül. A színvonalasabb képzések napi díja ennek az összegnek a többszöröse is lehet!

Ez most egy kivételes lehetőség! Részvételi szándékodat az Add el(ő) magad csoporthoz történő csatlakozással jelezd!

Ki támogatja az ösztöndíjpályázatot?
Főtámogató: evosoft Hungary Kft., Magyarország vezető szoftverháza.

Az ösztöndíjpályázaton való részvétel feltételeinek megváltoztatásának a jogát fenntartjuk.

További információk:
http://ezabeszed.hu/blog/add-elo-magad-osztondijpalyazat-hallgatoknak