palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny

musical énekverseny pályázatVilághírű, Grammy-díjas zeneszerzőnk, megannyi sláger és sikermusical – Elisabeth, Mozart!, Rebecca, Marie Antoinette – szerzője, 2010. augusztus 20. ünnepi zeneszámának, az Összefogás Dalának komponistája, Lévay Szilveszter nevével fémjelzett Nemzetközi Musical Énekversenyt hirdetett meg a muzsikus szülővárosa, Szabadka és a Budapesti Operettszínház. Az eseményre 2011. március 31-ig lehet jelentkezni! A cél: lehetőséget adni a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére, elsősorban a világhírű, magyar származású zeneszerző művein keresztül.

A Lévay Szilveszter Musical Énekversenyre három kategóriában lehet jelentkezni: női szóló (pl.: Elisabeth, Én, Constanze, Marie Antoinette, Waldstätten bárónő, Nannerl, Mrs. Danvers, Beatrice), férfi szóló (pl.: Wolfgang Mozart, Maxim de Winter, Halál, Rudolf, Colloredo) és karakterénekes (pl.: Mrs. van Hopper, Jack Fawell, Schikaneder, Lucheni , Frau Wolf). Hölgyeknél a korhatár 18-26 év, férfiak esetében 18-30 év, de egyéni kérelem alapján, különleges esetben a verseny zsűrije felmentést adhat. A jelentkezés feltételei: részletes szakmai életrajz, fotó, jelentkezési lap hibátlan kitöltése. Konzervatóriumi, színművészeti vagy zeneművészeti főiskolai végzettség nem feltétel. A jelentkezési lap letölthető a Jelentkezés menüpontra kattintva.

Az elődöntőkre ázsiai és európai nagyvárosokban kerül sor, a helyi partnerintézmények szervezésében. Az érdeklődőknek arra helyszínre kell a verseny honlapjáról letölthető jelentkezési lapot kitöltve, a részletes szakmai önéletrajzot és portré-fotót elküldeni e-mailben, ahol az elődöntőn részt kívánnak venni.

Itt a jelentkezőknek két szabadon választott musicaldalt kell előadniuk a zsűri előtt. A várhatóan több száz, sőt, több ezer jelentkező közül mintegy százan jutnak a szabadkai középdöntőbe, majd húszan a döntőbe, melyre 2011. július 8-án kerül sor a Szabadkától néhány kilométerre található gyönyörű üdülőváros, Palics Szabadtéri Színpadán. Itt már természetesen a döntősöknek Lévay Szilveszter musicaljeiből kell szólókat és duetteket énekelni a neves szakemberekből álló szakmai zsűri előtt.

Ez a grémium dönt majd a pénzdíjakról (I. hely: 5000 EUR, II. hely: 3000 EUR, III. hely: 2000 EUR, kategóriánkénti különdíj: 1000 EUR), a szakmai elismerésekről (fellépési lehetőségek Budapesten, illetve a többi szervező városban), valamint az értékes tárgyjutalmakról. A döntőn Lévay Szilveszter különdíjat ad át az általa választott versenyző számára.

I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny

A verseny koprodukciós rendezői:
Szabadka városa
a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Budapesti Operettszínház

A verseny szakmai partnerei:
Európai Zenés Színházi Unió
Vereinigte Bühnen Wien
Pentaton Koncertügynökség

A verseny célja: Lehetőséget adni különböző országokból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére elsősorban a magyar származású világhírű musicalszerző, Lévay Szilveszter művein keresztül

A verseny anyaga: Musical világsikerek -köztük felerészben Lévay Szilveszter alkotásai (elsősorban: Elisabeth, Mozart!, Rebecca, Marie Antoinette)

Kategóriák:

 • 1. női szóló: pl.: Elisabeth, Én, Constanze, Marie Antoinette, Waldstätten bárónő, Nannerl, Mrs. Danvers, Beatrice
 • 2. férfi szóló: pl.: Wolfgang Mozart, Maxim de Winter, Halál, Rudolf, Colloredo
 • 3. karakterénekes: pl.: Mrs. van Hopper, Jack Fawell, Schikaneder, Frau Wolf, Lucheni

A verseny helyszíne:

 • Elődöntők: Budapesten, Prágában, Bukarestben, Böcsben, Érsekújváron, Marosvásárhelyen, Londonban, Münchenben, Szöulban, Tokióban, valamint Lévay Szilveszter szülővárosában, Szabadkán.
 • Középdöntő: Szabadka (Népszínház)
 • Döntő, majd másnap gálaműsor: Palicsi szabadtéri színpad

Időpontok: Jelentkezési határidő: 2011. március 31.

Elődöntő, meghallgatás alapján: 2011. április 1-május 15.
Középdöntő: 2011. június 29-30.
Döntő és gála: 2011. július 1-2.

A jelentkezés feltételei: Részletes szakmai életrajz, fotó, jelentkezési lap hibátlan kitöltése. Konzervatóriumi, színművészeti vagy zeneművészeti főiskolai végzettség nem feltétel.

Korhatár:

 • Nők: 18-26 év
 • Férfiak: 18-30 év

(Egyéni kérelem alapján, különleges esetben a korhatár alól a verseny zsűrije felmentést adhat)

A verseny lebonyolítása:

Elődöntő: Személyes meghallgatás alapján a területileg esedékes városban – két szabadon választott musical dal előadása kötelező, saját alapra vagy zongorakísérettel, melyek lehetnek természetesen Lévay művek is. A nevezési díj átutalása a területileg esedékes színháznak kötelező (30 EUR)

Középdöntő (Szabadkán): Anyaga: egy részlet (szóló) Lévay Szilveszter egy musicaljéből, a kötelező anyagok listája alapján, valamint egy szabadon választott részlet a világ musicalirodalmából, de előre megadott részletes lista alapján.

A Lévay-művek esetében (kötelező lista), az alapokat a szervezők biztosítják, a szabadon választott dalnak profi minőségűnek kell lennie, amit előre el kell küldeni!

A nevezési díj megfizetése Szabadkának kötelező (50 EUR).

Döntő (a Palicsi Szabadtéri Színpadon), majd másnap gálaműsor:

 • a. szóló részlet Lévay Szilveszter egy musicaljéből, nagyzenekarral
 • b. duett részlet Lévay Szilveszter egy musicaljéből, nagyzenekarral – pár választása a döntőbe jutott versenyzők között a helyszínen történik
 • c. szabadon választott részlet a musical világirodalomból (előre megadott részletes lista alapján), nagyzenekarral

Zsűri: 5-7 tagú, nemzetközi szakemberekből álló grémium

Díjak: – Pénzdíjak:

 • I. díj: 5000 EUR
 • II. díj: 3000 EUR
 • III. díj: 2000 EUR

és kategóriánkénti különdíj: 1000 EUR

 • Szakmai díjak: Fellépési lehetőség a Budapesti Operettszínházban, illetve az elődöntőket szervező színházakban (egyeztetés alatt)
 • Értékes tárgyjutalmak
 • Lévay Szilveszter különdíja

A verseny honlapja: www.levaymusicalcomp.com

E-mail cím: info@levaymusicalcomp.com