palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Over The Lens fotópályázat

over-the-lens2A Pécsi Tudományegyetem Breuer Marcell Doktori Iskolája és a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. és Victor Vasarely születésének 110. évfordulója alkalmából Over the Lens címmel fotópályázatot hirdet.

A kiírók ezúttal olyan fotókat, fotómontázsokat,  fotósorozatokat várnak, amelyek a pécsi születésű Victor Vasarely által képviselt vizuális gondolkodást, illuzionista látásmódot tükrözik, miközben új nézőpontból mutatják be városunk házgyári technológiával készült épületeit és azok környezetét. A pályamunkák tárgyának léptéke a belsőépítészeti értékek bemutatásától egészen a városi szövetben való elhelyezkedés bemutatásáig terjedhet.

Pályázók köre: A pályázaton minden 18. életévét betöltött természetes személy részt vehet.

Egy pályázó maximum 3, kiállításra alkalmas minőségű fotóval, fotósorozattal vagy fotómontázzsal pályázhat. Az alkotás méretaránya, elrendezése és az elkészítéséhez felhasznált technika is szabadon választható.

Díjazás
A zsűri által a legjobbnak ítélt pályamunkákat beküldők ajándékutalványban részesülnek:

  • 1. helyezett: 70 000 Ft,
  • 2. helyezett: 50 000 Ft,
  • 3. helyezett: 30 000 Ft értékű utalványban

Beküldési határidő: 2016. október 21.

Eredményhirdetés: 2016. november 7.

A pályázat benyújtása:
A pályaműveket a panelkommando@gmail.com e-mail címre várjuk.

A levélben kérjük feltüntetni a következő információkat: név, levelezési cím, kép/képsorozat címe,  leírás: a helyszín, hangulatok, inspirációk, gondolatok, felhasznált  technikák ismertetése (max. 2000 karakter)

A pályázó pályaművének benyújtásával hozzájárul, hogy alkotását a pályázat kiírói a nyilvánosságra hozzák, publikálják, a médiában és kiadványaikban megjelenítsék, illetve arról reprodukciót készítsenek.