palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Paint Up! épületfestő verseny

Készíts virtuális épületfestéshez szabadon választott témában, a Műcsarnok főhomlokzatára, az épület architektúrájával harmonizáló, zenei aláfestéssel komponált, 3 perces projektoros kivetítésre alkalmas képanyagot (animáció, videó, montázs stb.).

Zenei aláfestés: Szabadon választott műfajban

Pályázati feltételek

Jogi és személyi feltételek

Pályázatot nyújthat be: 

 • A pályázat nyílt, természetes és jogi személyek foglalkozástól, kortól, nemtől, állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül, egyénileg és/vagy csapatban pályázhatnak.
 • 18 év alatti természetes személy csak törvényes képviselője hozzájárulásával pályázhat.
 • Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója.
 • A csoportosan pályázó legfeljebb egy csoportban közreműködhet.
 • Aki csoportban szerepel, másik pályaművel egyénileg is pályázhat.
 • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet.
 • Profik és amatőrök egyaránt pályázhatnak.
 • A kiíró Visualpower Kft. és szervező-, együttműködő partnereinek dolgozói, tagjai, tisztségviselői, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályamunkák beadásának feltételei: Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”. Minden pályamű külön regisztrációt igényel!

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázót azonnali hatállyal kizárjuk a versenyből. Ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a helyezést érvénytelenítjük, és a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
A pályázó a regisztrációs adatlap hiánytalan kitöltésével kijelenti, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, “Pályamunkák kötelező technikai paraméterei” fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályaműben tilos bármilyen létező vagy fiktív, direkt vagy bújtatott reklám elhelyezése, azaz tilos terméket, márkát, nevet, emblémát, felismerhető arculati elemet, feliratot stb. (kivételt képeznek a főhomlokzaton olvasható feliratok), és/vagy bármilyen, a pályázóra utaló jelet megjeleníteni! Ennek be nem tartása a pályamű automatikus kizárásával jár!

A pályamunkák benyújtásának módja

Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”. Minden pályamű külön regisztrációt igényel.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, “Pályamunkák kötelező technikai paraméterei” fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályamunkák 3 perc időtartamúak legyenek. (+, – 30 másodperces eltéréssel még befogadjuk a pályamunkát.)

A pályaműveket az alábbiak szerint kérjük elkészíteni és beadni:

 • 1920×700 pixel
 • Quick Time videóformátum
 • Photo JPEG
 • 25 FPS
 • Minőség: 95%
 • (Compression Type: Photo JPEG, FPS: 25, Quality: 95)
 • A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot!

A pályaművek beadása:

A paintup.visualpower.hu oldalon az „Anyagleadás-regisztráció” menüpontban.

Kérjük, mielőtt regisztrálnál és beküldenéd a pályamunkádat, figyelmesen olvasd el a regisztráció meneténekleírását!

A regisztráció menete röviden:

Kiválasztani, hogy EGYÉNI vagy CSOPORTOS pályázatot szeretnél beadni.

A kért információkat az adatlapon megadni.

A „Pályamű regisztráció” gombra kattintani.

A kapott aktiváló “kulcs”-csal (link) a regisztrációt véglegesíteni.

A kapott FTP hozzáféréssel a pályaművet, (ha szükséges a „Szülői hozzájárulás” nyilatkozatot is) feltölteni.

Ha egy pályázó több versenyművel pályázik, akkor az egyes alkotásokat külön-külön kell regisztrálni, és a pályaműveket egymástól eltérő elnevezéssel kell feltölteni!

A pályaműben való személyes adat vagy arra utaló bármely, egyéb jelzés elhelyezése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Pályaművek beérkezéséről minden pályázót e-mailben értesítünk!

Pályamunkák kötelező technikai paraméterei

Segédanyagok:

Mintasablon (template) – méretarányos, a vetítendő felület pontos meghatározásával

Segédfotó – az épület környezetének, architektúrájának szemléltetésére, nappali fényviszonyok között készült felvétel, a megvetítendő felület figyelemfelkeltő kiemelésével

Figyelem!

A pályaműveket a pályázók a kiíró által megadott Mintasablon (template) szerint kötelesek elkészíteni, más mintasablon használata a pályázatból történő automatikus kizárással jár.

A három épületrészből álló „Mintasablon”-t EGY ÖSSZEFÜGGŐ KÉPMEZŐKÉNT kell értelmezni és kezelni!

A „Mintasablon” méretét, elhelyezését, felbontását stb. megváltoztatni TILOS!

A „Mintasablon”-on látható kontúrok csak a szélek meghatározására vannak megadva, a pályaműben a KONTÚROKAT NEM KELL FELTÜNTETNI!

A nappali képet a tervezés könnyebbé tételéhez, a homlokzat részletgazdagságának szemléltetéséhez adjuk meg, a pályamű elkészítésénél éjszakai látványban gondolkodj! Mondanivalód kifejezésére az architektúra elemeit is használd!

A nappali „Segédfotó“-n látható zöldnövények a kreatív tartalom készítésekor figyelembe vehetők, de az évszakváltás miatti eltérés okán, használatukat nem javasoljuk!

A „Mintasablon”-t és a „Segédfotó”-t a paintup.visualpower.hu oldal „Letöltések” menüpontjából tudod letölteni.

Felbontás: 1920×700 pixel

Megjelenítési sebesség: 25 FPS

Fájlformátum: Quick Time, codec: Photo JPEG, minőség: 95%

Hang:

 • A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot
 • A pályaműveket 2D és 3D animációs, filmes, videó és/vagy számítógépes, illetve bármilyen technikával készíthetik a pályázók.

Időtartam: 3 perc

Zenei aláfestés: Szabadon választott műfajban

Technikai információ: A pályaműveket Hippotizer HD V3 médiaszerverről, Vista Spyder videóprocesszor segítségével, 6 db (2 db 20.000 + 2×2 db 15.000 Ansi Lumenes) óriás fényerejű, DLP-s projektorral jelenítjük meg a rendezvényen.

Kérdés esetén a paintup@visualpower.hu e-mail címen lehet érdeklődni.
Hétfőtől péntekig, naponta 9-17 óráig válaszolunk!

Részvételi díj

Természetes személyek számára a részvétel ingyenes.

Jogi személyek esetében a nevezési díj pályaművenként 60.000,- Ft+Áfa (Bruttó 75.000,- Ft). A nevezési díjat csak abban az esetben kell a cégnek befizetni, ha a zsűri az előválogatás során a pályamunkát beválasztja a 2012. október 6-i döntőbe.

Határidő

A pályázat benyújtásának meghosszabbított határideje: 2012. szeptember 24.
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

A 18 év alatti egyéni pályázóknak, illetve csoportos pályázat esetén minden 18 évnél fiatalabb csapattagnak kötelezően beadandó, a törvényes képviselő által aláírt „Szülői hozzájárulás” nyilatkozatot scannelt formában, a pályaművel együtt, 2012. szeptember 24-én 24.00 óráig kell feltölteni a pályázat regisztrációja során kapott FTP tárhelyre.

Zsűrizés, értékelés

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai a vizuális kultúra neves hazai szakértői, képviselői (pl.: művészetek, vizuális kommunikáció, filmrendezés stb. területekről).

A zsűri a pályaműveket előzsűrizi, és kiválasztja az általa legjobbnak vélt 12 pályamunkát, melyeket a 2012. október 6-i döntő során a nagyközönség előtt is levetítünk.

A műfaj jellegéből adódóan előnyt élveznek azok a pályamunkák, melyekben az alkotók mondanivalójuk kifejezésére, az architektúra elemeit is használják.

Az előzsűrizés eredményéről legkésőbb 2012. szeptember 28-ig minden pályázót értesítünk.

A továbbjutott 12 pályaművet a döntőn, azaz a nyilvános vetítéskor, a helyszínen, a valós körülmények közötti bemutatást követően, a zsűri az általa meghatározott szempontok szerint (pl.: művészi érték, kreativitás, illeszkedés az architektúrához stb.) rangsorolja. Ez a rangsor lesz a verseny végleges eredménye.

A zsűritagok névsorát a paintup.visualpower.hu oldal „Zsűri” menüpontjában tesszük közzé.

A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján, tetszésük szerint válasszanak be, vagy hagyjanak ki pályamunkákat a pályaművek közül, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

A döntőn, a pályaművek nyilvános vetítését követően a közönségnek is módjában áll SMS-ben szavazni az általa legjobbnak tartott műre. A legtöbb SMS szavazatot kapott pályamű nyeri el a KÖZÖNSÉGDÍJAT.

Az SMS szavazáshoz szükséges alapdíjas telefonszámot a helyszínen tesszük közzé.

Díjak

 • A győztes elnyeri “Az év virtuális épületfestője – 2012” címet.
 • A zsűri által legjobbnak tartott 1-3. helyezett értékes tárgynyereményt és/vagy szakmai díjat kap a kiírótól.
 • Emellett az első három helyezett arany-, ezüst- és bronzszínű „festő pemzlit” kap emlékbe.

Közönségdíj

A közönség által legjobbnak tartott mű alkotója a kiíró által felajánlott nyereményben részesül.

Tervezett nyeremények:

Nagy értékű műszaki eszközök

Szoftverek

Fellépési, bemutatkozási lehetőségek

Munkalehetőség

A díjak pontos listáját a későbbiekben tesszük közzé.

Egyéb

 • A 12 döntős mű alkotói oklevelet és a verseny emblémájával ellátott pólót kapnak emlékbe.
 • A díjak járulék és adómentesek.

Díjátadás: A döntő napján, a rendezvény helyszínén.

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázat kiírója az előzsűrizés során továbbjutott 12 pályaművet a verseny helyszínén, a rendezvény időtartama alatt többször levetíti.

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, illetve a műfaj népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek és az azokról készült felvételek korlátlan felhasználására.

A kiíró, úgy is, mint a verseny rendezője jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a versenyen, a versenyhez szorosan kapcsolódó internetes felületeken, reklámokban, továbbá a döntőt követően azok referenciaként és marketing célból stb. történő felhasználására.

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaművet elektronikus formában megjelentesse, közzé tegye, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

Mivel a verseny nonprofit jellege folytán a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.

A pályázók által megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, és csak a pályázathoz kapcsolódóan használja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak változtatásának jogát fenntartja!

A pályázat kiírója

Visualpower Kft. – Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatója
(1115 Budapest, Kelenföldi út 2., http://www.visualpower.hu)

Helyszín: Műcsarnok – Budapest, Dózsa György út 37. (Hősök tere)

Vetítési felület: A Műcsarnok Hősök tere felőli főhomlokzatának teljes felülete

Időrend

Pályázat kiírása: 2012. augusztus 3.

Pályázati anyagok beadásának meghosszabbított határideje: 2012. szeptember 24.

Előzsűrizés: 2012. szeptember 27.

A pályázók értesítése az előzsűrizés eredményéről: 2012. szeptember 28.

Döntő: 2012. október 6.
(Az előzsűrizés során kiválasztott 12 pályamű nyilvános vetítése, értékelése, eredményhirdetés) A döntő a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (azaz a Budapesti Őszi Fesztivál) nyitó eseménye.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.