palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

PAINT UP! virtuális épületfestő verseny 2011

paintupKészíts virtuális épületfestéshez szabadon választott témában, a Magyar Tudományos Akadémia Központi épületének középső homlokzatára, az épület architektúrájával harmonizáló, zenei aláfestéssel komponált, 3 perces projektoros kivetítésre alkalmas képanyagot (animáció, videó, montázs stb.).

Zenei aláfestés: Szabadon választott műfajban

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Jogi és személyi feltételek

Pályázatot nyújthat be:

 • A pályázat nyílt, természetes és jogi személyek paint-up-2010_portugal-ejszakafoglalkozástól, kortól, nemtől, állampolgárságtól és lakóhelytől függetlenül, egyénileg és/vagy csapatban pályázhatnak
 • 18 év alatti természetes személy csak törvényes képviselője hozzájárulásával pályázhat
 • Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója
 • A csoportosan pályázó legfeljebb egy csoportban közreműködhet
 • Aki csoportban szerepel, egyénileg is pályázhat
 • Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet
 • Profik és amatőrök egyaránt pályázhatnak
 • A kiíró Visualpower Kft. és szervező-, együttműködő partnereinek dolgozói, tagjai, tisztségviselői, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

A pályamunkák beadásának feltételei

Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”.

Minden pályamű külön regisztrációt igényel!

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázót azonnali hatállyal kizárjuk a versenyből. Ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a helyezést érvénytelenítjük, és a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázó a regisztrációs adatlap hiánytalan kitöltésével kijelenti, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, „Pályamunkák kötelező technikai paraméterei” fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályaműben tilos bármilyen létező vagy fiktív, direkt vagy bújtatott reklám elhelyezése, azaz tilos terméket, márkát, nevet, emblémát, felismerhető arculati elemet, feliratot stb., és/vagy bármilyen, a pályázóra utaló jelet megjeleníteni! Ennek be nem tartása a pályamű automatikus kizárásával jár!

A pályamunkák benyújtásának módja

Az érvényes pályázat feltétele a paintup.visualpower.hu oldalon történő „Anyagleadás-regisztráció”. Minden pályamű külön regisztrációt igényel.

A pályamunkának meg kell felelnie a kiírás, „Pályamunkák kötelező technikai paraméterei” fejezetében megadott technikai feltételeknek.

A pályamunkák 3 perc időtartamúak legyenek.

paint-up-2010_shapeshifterA pályaműveket az alábbiak szerint kérjük elkészíteni és beadni:

 • Quick Time videóformátum
 • Photo JPEG
 • 25 FPS
 • Minőség: 95%

(Compression Type: Photo JPEG, FPS: 25, Quality: 95)

A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot!

Letölthető dokumentumok

paint-up-palyazati-kiiras-2011-04-28

rovid-hir-paint-up-11-04-29

http://www.youtube.com/watch?v=amhPEt1Pzpw

A pályaművek beadása:

Kérjük, mielőtt regisztrálnál és beküldenéd a pályamunkádat, figyelmesen olvasd el a regisztráció menetének leírását!

A regisztráció menete röviden:

 • Kiválasztani, hogy EGYÉNI vagy CSOPORTOS pályázatot szeretnél beadni.
 • A kért információkat az adatlapon megadni.
 • A „Pályamű regisztráció” gombra kattintani.
 • A kapott aktiváló „kulcs”-csal (link) a regisztrációt véglegesíteni.
 • A kapott FTP hozzáféréssel a pályaművet, (ha szükséges a „Szülői hozzájárulási nyilatkozatot” is) feltölteni.

Ha egy pályázó több versenyművel pályázik, akkor az egyes alkotásokat külön-külön kell regisztrálni, és a pályaműveket egymástól eltérő elnevezéssel kell feltölteni!

A pályaműben való személyes adat vagy arra utaló bármely, egyéb jelzés elhelyezése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Pályaművek beérkezéséről minden pályázót e-mailben értesítünk!

Pályamunkák kötelező technikai paraméterei

Segédanyagok:

 • Mintasablon (template) – méretarányos, a vetítendő felület pontos meghatározásával
 • Segédfotó – az épület környezetének, architektúrájának szemléltetésére, nappali fényviszonyok között készült felvétel, a megvetítendő felület figyelemfelkeltő kiemelésével

Figyelem!

A nappali képet a tervezés könnyebbé tételéhez, a homlokzat részletgazdagságának szemléltetéséhez adjuk meg, a pályamű elkészítésénél éjszakai látványban gondolkodj!

Mondanivalód kifejezésére az architektúra elemeit is használd!

A pályaműveket a pályázók a kiíró által megadott mintasablon (template) szerint kötelesek elkészíteni, más háttér, alap használata a pályázatból történő automatikus kizárással jár.

A mintasablon méretét, elhelyezését, felbontását stb. megváltoztatni TILOS!

A mintasablont és a segédfotót a paintup.visualpower.hu oldaláról tudod letölteni.

Felbontás: 1120×1050

Megjelenítési sebesség: 25 FPS

Fájlformátum: Quick Time, codec: Photo JPEG, minőség: 95%

Hang: A videóanyagnak tartalmaznia kell a hangsávot

A pályaműveket 2D és 3D animációs, filmes, videó és/vagy számítógépes, illetve bármilyen technikával készíthetik a pályázók.

Időtartam: 3 perc

Zenei aláfestés: Szabadon választott műfajban

Technikai információ: A pályaműveket Hippotizer HD V3 médiaszerverről, 4 db (2 x 2 db 20.000+16.000 Ansi Lumenes) óriás fényerejű, DLP-s projektoral jelenítjük meg a rendezvényen.

Kérdés esetén a paintup@visualpower.hu e-mail címen lehet érdeklődni. Hétfőtől péntekig, naponta 9-17 óráig válaszolunk!

Részvételi díj

Természetes személyek számára a részvétel ingyenes.

Jogi személyek esetében a nevezési díj pályaművenként 60.000,- Ft+Áfa (Bruttó 75.000,- Ft).

A nevezési díjat csak abban az esetben kell a cégnek befizetni, ha az előzsűri a pályamunkát beválogatja a 2011. június 25.-i döntőbe.

Határidő

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. június 9.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni. A 18 év alatti egyéni pályázóknak, illetve csoportos pályázat esetén minden 18 évnél fiatalabb csapattagnak kötelezően beadandó, a törvényes képviselő által aláírt „szülői hozzájárulási nyilatkozatot” scannelt formában, a pályaművel együtt, 2011. június 9-én 24.00 óráig kell feltölteni a pályázat regisztrációja során kapott FTP tárhelyre.

Zsűrizés, értékelés

A határidőre beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai a vizuális kultúra neves hazai szakértői, képviselői (pl.: művészetek, vizuális kommunikáció, filmrendezés stb. területekről).

A zsűri a pályaműveket előzsűrizi, és kiválasztja az általa legjobbnak vélt 12 pályamunkát, melyeket a 2011. június 25.-i döntő során, a nagyközönség előtt is levetítünk.

A műfaj jellegéből adódóan előnyt élveznek azok a pályamunkák, melyekben az alkotók, mondanivalójuk kifejezésére, az architektúra elemeit is használják.

Az előzsűrizés eredményéről legkésőbb 2011. június 20-ig minden pályázót értesítünk.

A továbbjutott 12 pályaművet a döntőn, azaz a nyilvános vetítéskor, a helyszínen, a valós körülmények közötti bemutatást követően, a zsűri az általa meghatározott szempontok szerint (pl.: művészi érték, kreativitás, illeszkedés az architektúrához stb.) rangsorolja. Ez a rangsor lesz a verseny végleges eredménye.

A zsűritagok névsorát a paintup.visualpower.hu oldal „Zsűri” menüpontjában tesszük közzé.

A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján, tetszésük szerint válasszanak be, vagy hagyjanak ki pályamunkákat a pályaművek közül, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.

A döntőn, a pályaművek nyilvános vetítését követően a közönségnek is módjában áll SMS-ben szavazni az általa legjobbnak tartott műre. A legtöbb SMS szavazatot kapott pályamű nyeri el a KÖZÖNSÉGDÍJAT.

Az SMS szavazáshoz szükséges alapdíjas telefonszámot a helyszínen tesszük közzé.

Díjak

A győztes elnyeri „Az év virtuális épületfestője – 2011” címet. A zsűri által legjobbnak tartott 1-3. helyezett értékes tárgynyereményt és/vagy szakmai díjat kap a kiírótól.

E mellett az első három helyezett arany, ezüst és bronz színű „festő pemzlit” kap emlékbe.

Közönség díj: A közönség által legjobbnak tartott mű alkotója a kiíró által felajánlott nyereményben részesül.

Tervezett nyeremények:

 • Nagy értékű műszaki eszközök
 • Szoftverek
 • Fellépési, bemutatkozási lehetőségek
 • Munkalehetőség

A díjak pontos listáját a későbbiekben tesszük közzé.

Egyéb:  A 12 döntős mű alkotói oklevelet és a verseny emblémájával ellátott pólót kapnak emlékbe. A díjak járulék és adómentesek.

Díjátadás: A döntő napján, a rendezvény helyszínén.

Szerzői és felhasználói jogok
A pályázat kiírója az előzsűrizés során továbbjutott 12 pályaművet a verseny helyszínén, a rendezvény időtartama alatt levetíti, illetve ugyanott, az eredményhirdetést követően még folyamatos ismétléssel vetíti.

A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:

 • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására
 • A kiíró, úgy is, mint a verseny rendezője jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a versenyen, továbbá a versenyhez szorosan kapcsolódó internetes felületeken, reklámokban stb.
 • A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaművet elektronikus formában megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett
 • Mivel a verseny nonprofit jellege folytán a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond
 • A pályázatra benevezett pályaművek további, azaz már nem nonprofit jellegű felhasználásával kapcsolatban a pályázó és a pályázat kiírója megállapodást kötnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják
 • A pályázók által megadott személyes adatokat, elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, és csak a pályázathoz kapcsolódóan használja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak változtatásának jogát fenntartja!

A pályázat kiírója: Visualpower Kft. – Magyarország piacvezető vizuáltechnikai szolgáltatója (1115 Budapest, Kelenföldi út 2., http://www.visualpower.hu)

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Székháza – Budapest, Roosevelt tér 9.

Vetítési felület: Az MTA Székházának Roosevelt tér felőli középső homlokzata

Időrend

 • Pályázat kiírása: 2011. április 28.
 • Pályázati anyagok beadásának határideje: 2011. június 9.
 • Előzsűrizés: 2011. június 14-16.
 • A pályázók értesítése az előzsűrizés eredményéről: 2011. június 20-ig
 • Döntő: 2011. június 25.