palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat 2015. évi konferenciák rendezésére molekuláris biológia szakterületen

A European Science Foundation (ESF) pályázati felhívást tett közzé a molekuláris biológia szakterületen 2015. évben megrendezésre kerülő magasszintű tudományos-kutatási konferenciák megrendezésére. Az ESF és a European Molecular-Biology Organisation (EMBO)  közösen támogat multidiszciplináris konferenciákat annak érdekében, hogy a molekuláris biológia és egyéb kutatási szakterületek művelőinek legyen lehetőségük megismerni egymás kutatási területeit és hatékonyan hozzájáruljanak multidiszciplináris kutatási hálózatok kialakításához.

A konferencia részvétel minden érdeklődő számára nyitott mind az oktatás, kutatás, ipar, köz- és magánszféra területeiről. A konferencia 4-5 napja során előadókkal együtt maximum 150 fő dolgozza fel a megcélzott témákat. A felhívás bátorítja fiatal kutatók aktív előadói részvételét, melyhez adott esetben anyagi támogatást is biztosítanak a forrásból.

A pályázatok értékelésének legfőbb szempontjai:

  • Releváns tudományos tartalom, interdiszciplinaritás
  • Tudományos újszerűség, eredetiség és időszerű probléma felvetés
  • Európai dimenzió és hozzáadott érték
  • Tudományos szempontból igényes program-tervezet

A pályázatok értékelését nemzetközi zsűri végzi, mely elsősorban az ESF Standing Committee-k tagjaiból, valamint a partnerszervezetek által delegált szakértőkből áll. Az értékelésre 2013 november és 2014 január között kerül sor. Eredményhirdetés 2014. márciusában várható.

A sikeres pályázók feladata a rendezvény hozzáadott értékű, minőségi tudományos tartalmának összeállítása és a támogatás kezelése. Minden adminisztratív, logisztikai és szervezési feladatot az ESF Conference Unit végez el.

A sikeres pályázatok megvalósítására az ESF Research Conferences Scheme alatt kerül sor. Az odaítélhető támogatás felső határa 30 000 EUR, melyet az előadókra és a fiatal, kezdő kutatók támogatására kell fordítani.

Beadási határidő: 2013. október 1. 16.00 (CET)

További információ: http://www.esf.org/serving-science/conferences/call-for-conference-proposals.html

Murányi Béla TéT attasé
Brüsszel

Forrás: http://www.nih.gov.hu